Prvi dan Arsenal festa ’24

Rockomotiva
28.06.2024.

Četrnaesti po redu, kragujevački festival alternativne muzike, Arsenal Fest, počeo je danas na dobro poznatom mestu u srcu Kragujevca. Uprkos kiši koja je početak nastupa odložila za skoro čitav sat, nije bilo mesta lošem raspoloženju. Posetioci nisu bili obeshrabreni vremenom koje se ubrzo regulisao i dalo prostor dobroj zabavi.

Piše: Marina Latham

Foto: Marko Petrović

Prvi nastup je bio na Garden stage-u. Publiku je pozdravio mladi Vuk Vukajlović, multiinstrumentalista, virtuoz na klasičnoj gitari sa samo 19 godina. Vuk je priredio odličan nastup za, nažalost, malobrojne slušaoce koju su tek lagano pristizali na Knežev arsenal.

Forever Storm su preuzeli Garden i zagrejali atmosferu za otvaranje Main stage-a koje su predvodili Asian Dub Foundation. Englezi su došli sa mnogo dobre energije, te je nastup bio zaista fenomenalan. Odlična je bila interakcija s publikom koja je uživala u dancehall/ragga igri. Šteta što nisu malo duže svirali jer je narod tek počeo da razmrdava stopala.

U međuvremenu, nazad na Garden-u, Lipov Loud sjajno podiže energiju i dodatno ubrzava ritam večeri.

Nakon ADF-a, dobri, stari Partibrejkersi preuzimaju Main stage. Cane pozdravlja publiku u klasičnom maniru sa „Ljudi, dobro veče!“. Pre nego što je nastavio dalje, zamolio je za malo pažnje i pozvao sve pristune na humanost ohrabrujući ih da podrže akciju za pomoć deci sa mišićnom atrofijom slanjem SMS poruke. Nastup je bio energičan, uživale su sve generacije.

Dok Pratibrejkersi prže na Main-u, Lufthansa i Keni nije mrtav na Garden-u prave rolerkoster s publikom koja energiju s bine vraća višestruko, pogotovo tokom nastupa Kenija.

Zvezde večeri, direktno iz Holivuda, Dogstar počinju na vreme. Prostor ispred Main stage-a je bio krcat u svim pravcima. Trebalo je narod da malo napravi sam sebi prostor za đuskanje uz ovaj odlično odličan nastup, ali preče im je bilo da drže telefone u vazduhu i snimaju umesto da uživaju u ovoj jedinstvenoj prilici da jedan bend ovakvog sklopa i žanra dođe baš u Kragujevac.

Sve u svemu, reklo bi se da je prvo veče bilo uspešno u postavljanju tona zabave za ovogodišnji festival. Nadam se da su svi posetioci uspeli da vide sve što su želeli, uprkos neverovatno dugim redovima na cashless štandovima. Moram i da pomenem i pohvalim lokalne ekipe hitne pomoći i policije koje su u velikom broju nadzirale događaj.

Toliko za sada. Spremamo se za drugo veče sad, a nakon festivala u retrospektivi više detalja i slika.

 

Tagovi: ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll