Bigru i Paja Kratak u Sremskoj Mitrovici početkom oktobra

Rockomotiva
10.09.2023.

Posle primećenog festivala „In front of art“, lokalno udruženje građana Art Front posvećuje se pripremama za klupske koncerte koji ih čekaju u narednom periodu na prostoru Sremske Mitrovice. Za početak, 6. oktobra, na prostoru Hrvatskog doma nastupiće popularni rep dvojac Bigru i Paja Kratak.

Piše: Đorđe Vesković

Iza navedenog rep dueta stoje mladići iz beogradskog naselja Medaković, Miloš Grubor (Bigru) i Pavle Janković (Paja Kratak). Prvi put su se u javnosti pojavili 2013. godine singlom „Tamanica“ i zadobili prve obožavatelje, zahvaljući šaljivom i originalnom rep zvuku. Nedugo potom, 2015. godine objavili su i prvi album „Nije Peka Indijanac”, posvećenog njihovim tragično nastradalim prijateljima, među kojima je i član njihove prvobitne rep grupe, Petar Đušić Peka, po kom i album nosi ime.

Dvojac je ubrzo postao popularan među ljubiteljima klasičnog rep zvuka i zahvaljujući podršci dvojca Prti Bee Gee imali su i svoje prve javne nastupe. Drugi album „Rep kaki volem“, objavljen 2018. godine, doneo im je neke od njihovih najvećih hitova poput „Struggle Everydayo“, „Hud ceo je gengsta“, „Brigidi bauns“, „Ćabrala“, „Darko Stošić“…

Treći album „Šta ima braćo, gde ste?!“ objavili su 12. juna 2020, na rođendan preminulog člana Peke, koji je odmah po izlasku bio ocenjen najkompletnijim rep izdanjem na ovim prostorima; najpre je put sa tog albuma našla tema „Domaća pesma“, propraćena zanimljivim i atraktivnim spotom, a zatim su put našle i ostale pesme: „Ne kaže se molim nego aaa“, „Lifestylo“, „Gde su pare“, „Vidimo se posle“…

Trenutno Bigru i Paja Kratak rade na svom četvrtom albumu čiji se izlazak očekuje do kraja ove godine. Tokom 2022. godine izdali su singlove: „Who Shot ya 2 i 3“ „Zauvek“, „Letnje ludilo 2“ i „Izvalio me ćale“.

U Sremsku Mitrovicu doći će prvi put, a karte za ovaj događaj dostupne su u lokalnom kafiću Focus Shisha Bar po pretprodajnoj ceni od 600 dinara, dok će na dan koncerta ulaznica koštati 1000 dinara.

Tagovi: , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll