Darkeski samit u niškom “Labeerint”-u

Rockomotiva
12.04.2024.

Music 2 play in the dark, najdugovečniji party brand za underground muziku predstavlja veliki sezonski, darkeski samit i skup gothic subkulture, zakazan za sutra (subota, 13. april). Ovog puta 4 DJ nastupa i jedan LIVE spektakl koji će prirediti legendarni Ludwig Ludwig iz Kruševca.

Tekst & foto: promo

Midi su novo ime na sceni i vec su nastupale na svojoj goth zabavi, takođe u Labeerintu. Midi DJ set je tu da prisutne sprovede kroz najbolje goth, post-punk i darkwave hitove.

DJ DadaWave (Peđa Živanović) je preko dve dekade na sceni i domaćin je i osnivac legendarnog Music 2 play in the dark brenda, koji donosi najrazlicitije žive nastupe i underground događaje. Ovog puta će vrteti EBM/Future pop setlistu.

Akasha je old school ebm dj već 27 godina, pretežno anhalt, ali kombinuje na svoj način različite pravce elektronske muzike što joj daje unikatni pecat. Radi u mnogim klubovima u zemlji i inostranstvu, festivalima kako muzičkim tako i filmskim, saradjuje sa mnogobrojnim bendova i raznim dj-evima. Trenutno je host dve žurke, Tanz mit Akasha i Pleasure intoxication. Učestvovala je u dokumentarcu o dark subkulturi Vanila stop, intervjuu za BBC na istu temu kao i mnogim drugim multimedijalnim projektima.

Nenad Bekvalac pušta muziku od sredine devedesetih, na radio SKC-u je imao emisiju Industrial Soundtrack koja je pokrivala više muzičkih žanrova i podžanrova od izvornog industrial-a do gothic-a. U istom periodu na Akademiji je host večeri pod istim nazivom. Od 2007. najviše pušta old school gothic, ali ima i redovno veče elektronske muzike Melancholy is Killning Me, na kojoj se mogu čuti razni pravci: electro pop, dream pop, dark electronic, synthpop, synthwave, minimal synth, coldwave i mnogi drugi.

Ludwig Ludwig je dvočlani post punk industrial sastav osnovan jula 2016. u Kruševcu, oformljen od strane frontmena grupa Katabazija i Scarps. Postavu čine: Ljubiša Jovanović – vokal i Saša Ognjanović – gitara, programming. Autor tekstova je Ljubiša Jovanović, a autor muzike Saša Ognjanović. Prvu album pod nazivom “Popodnevna zabava za ljubitelje žabokrečine“, koji je objavila beogradska kuća Take It Or Leave It 2018, snimili su u studiju “Bird” u Kruševcu (2016 – 2018), a posao snimatelja i producenta obavio je Zoran Vasić. Bend je prestao sa radom krajem 2019. a ponovo je oformljen u oktobru 2022.

Ulaz će biti simboličnih 300 dinara, prilika da se sjajno provedete i dodjete u velikom broju.

Bend Ludwig Ludwig će nastupiti uživo 08.06.2024. u beogradskom klubu Under sa niškim bendom Figurative Theatre, a 05.07.2024. će otvoriti Slaughter Art Horror Festival u Doljevcu.

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll