Drugi dan Arsenal festa ’24

Rockomotiva
29.06.2024.

Sinoć nije bilo problema s vremenom, te sve poče kad i trebaše. Od starta beše dosta ljudi i dobre muzike, no krenimo redom…

Piše: Marina Latham

FotoMarko Petrović

Prvo ću pomenuti Gajbraš T. koji je vrlo fino isprašio pred posetiocima koji još uvek pristizaše. Iako se ispred Garden stage-a narod tek skupljao, to nije obeshrabrilo momke da podstiču publiku da ih podrži tapšanjem uz šaljivi komentar „Nama je do j**a, a biće i vama“. Iskreno, bili su u pravu. Nastup beše kratak, ali tvrdo dobar.

Svega par minuta nakon 20 sati na Main stage izlaze Francuzi, Nouvelle Vauge da i sa nama proslave svoju dvadesetogodišnju karijeru. Lagana uvertira uz Love will tear us apart lagano podiže uzbuđenje u publici. Sledi People are people kao predstavljanje drugog vokala, a nakon treće pesme kažu „Hvala! I think it’s not hot enough here“ – kao najava za sledeću pesmu. Pokušali su da ohrabre publiku više puta da s njima pucketa prstima, ali bezuspešno, no svakako i bez toga, energija i na bini i u publici je bila fenomenalna. Usledio je „razgovor“ plesa i bubnja na bini koji je bio odličan i vrlo kabare. Nastavljaju sa Marian, Teenage Kicks, a usleđuje pitanje “Are you ready to dance?” kao najava za Just can’t get enough koja zaista razmrdava publiku maksimalno. Plešu svi, a za pomenuti je divan gest Mirror crew-a koji rado prihvata grupicu mališana i igra sa njima ostatak pesme.

U međuvremenu Njezz nastupa na Garden stage-u. Dečaci kidaju flow, kad odjednom, zamrači se bina, utihnu sve, ostadoše bez struje. Brza reakcija tehničara spašava stvar, a Viktor animira publiku anegdotama dok se problem ne reši. Brzo je sve vraćeno nazad u kolosek i kidaju do kraja nastupa. Pred kraj pominju da im je ovo bio prvi live, ali i uprkos tome, momci su bili odlični i sa nastupom i sa publikom i pogotovo s energijom koju su doneli i preneli.

Iskreno, ostatak večeri smo proverili na Garden-u, pa ukratko do kraja…

Bijelo dugme na Main-u privuklo dosta naroda, kao što se i očekivalo.

Ritam Nereda na Garden-u, vrlo, vrlo dobri, privukli veliki broj publike.

Mortal Kombat, dobro poznati ovdašnjoj publici, te i oni rado bejahu posećeni. Kao i uvek, opaske i šale na sve strane… Kriki dobacuje fotografima da iskuliraju, nije on Rivs, to je bilo juče. Odlična zabava s njima, kao i uvek, no beše nesuglasica iza bine jer su, izgleda, pokušavali da ih ubrzaju i skrate. Ovo je, reklo bi se, isprovociralo najavu da će uskoro doći opet „da sviramo dva i po sata, a ne ovo od 50 minuta“.

Očekuje nas još jedno veče zabave, tako da odmorite, pa se vidimo večeras.

Tagovi: ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll