Dupli Sunshine u Zappa Bazi

Rockomotiva
07.02.2024.

Nakon prošlogodišnjeg rasprodatog koncerta za koji se tražila karta više, Sunshine i ove godine nastavlja tradiciju koncerata za Dan Zaljubljenih, ovog puta duplim nastupom u Zappa Bazi u Beogradu – 14. i 15. februara.

Tekst & foto: promo

Prošle su tri decenije kako je “dečko iz bloka 37Bane Bojović okupio ekipu kojoj je dao ime Sunshine ne sluteći da će samo koju godinu kasnije postati jedan od najznačajnijih bendova na sceni, bend koji je “definisao muziku devedesetih”, preživeo devedesete i nastavio da “gazi” u novom milenijumu. Još manje je mogao da pretpostavi da će “Žaklina”, “Miss J”, “Misli mene gone”, “Priđi Mi Ti”, “Zig Zigi”, “Iza Horizonta”…. uz “Da Li Sam”, “Ša Bilo”, “Arija M” postati “soundtrack za život” novih generacija.

S obzirom na to da smo 15. septembra 1993. godine snimili prvu studijsku pesmu za prvi album, a u maju 1995. izbacili prvi album, imamo 3 godine fore da slavimo 30 godina postojanja, kaže Bane i podseća da se prva proslava jubileja desila prošle godine u Domu omladine Beograda kada su rasprodali koncert i tri puta izlazili na bis: Bilo je baš onako kako treba da bude i od strane benda a i od strane publike. Bilo je stvarno veličanstveno.

Drugu godinu proslave jubileja Sunshine će obeležiti „dupli koncert“ u klubu Zappa Baza u Beogradu. U međuvremenu su objavili dva nova singla, “Frka gori” ft.Funkless i nedavno i singl “FNP” ili u prevodu “Fuck Nato Pact“. Pesme su najava novog albuma “Vortex“ koji će uskoro biti objavljen.

„Singl “Frka gori” smo svirali na svim samostalnim koncertima i na festivalima, zajedno sa prvim singlom “Da li sam” kao najave za novi album, koje su odlično prihvaćene od strane publike. Na ovom koncertu ćemo prvi put premijerno svirati uživo novi singl “FNP”, gde se negde očekuje da ce pesma da zagrmi kao nekad Bog Perun, Zevs i Tor“ najavljuje Bane.

Bend kaže da za ove koncerte sprema još neka prijatna iznenađenja koja neće još otkrivati, ali i naglašava da publika može da očekuje ono što Sunshine uvek daje na bini – „intezivno jaku energiju, re-freshovanu dobru staru, sa kombinacijom nove agresivno dinamične kvalitetne i najbitnije pozitivne!“

Gosti će prvog dana biti Wenom cru, a drugog bend Zero Two.

Interesantno kod oba benda jeste što ne idu klasično na matricu, već u kombinaciji sa živim instrumentima. Različit su fazon što smo tako upravo i hteli. Unapred se radujem i sa nestrpljenjem iščekujem oba dana koncerta, zaključuje Bane.

Ulaznice za koncerte su u pretprodaji po ceni od 1500 dinara na svim Ticket Vision prodajnim mestima, kao i putem sajta www.tickets.rs, a posebno dizajnirane karte možete nabaviti samo u Zappa Baru (Kralja Petra 41).

 

Tagovi: ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll