Električni orgazam ove subote u Nišu

Rockomotiva
21.09.2023.

Nakon sjajnog prošlogodišnjeg koncerta, legendarni Električni orgazam se vraća u Niš, kako bi održao još jedan koncert za pamćenje. Koncert će biti održan ove subote, 23. septembra od 21 sat u dvorištu Banovine i antologijski bend će ovom prilikom sa niškom publikom proslaviti 40 godina od objavljivanja svog trećeg albuma „Les chansones populaires”.

Tekst: press
Foto: Wood

Les chansones populaires je album sa obradama pesama poznatih svetskih bendova uz koje je bend odrastao i koje su njima bile bitne. Ploča je objavljena davne 1983. godine za Jugoton i na njoj se nalazi 8 velikih pesama Rolingstounsa, Bitlsa, Bouvija, Dorsa, Velvet andergraunda, Ti-Reksa i drugih, a u prepoznatljivom stilu Električnog orgazma.

Pored odabranih pesama sa albuma „Les chansones populaires”, Električni orgazam će na koncertu, naravno, odsvirati i sve hitove uz koje su odrastale generacije poklonika rok muzike na ovim prostorima, kao što su „Igra rokenrol cela Jugoslavija”, „Zlatni papagaj”, „Bejbe ti nisi tu”, „Da si tako jaka”, „Nebo”, „Svečane bele košulje”, „Seks, droga, nasilje i strah”, „Ne postojim” i mnoge druge.

Jako se radujemo našem novom koncertu u Nišu. Niš je definitivno jedan od pet gradova u kojima sviramo od samog početka karijere i grad u kom smo uvek bili odlično prihvaćeni od strane publike. Prošlogodišnji koncert je bio stvarno jedan od najboljih ikada u Nišu i zato se još više radujemo ponovnom susretu sa niškom publikom. Spremili smo odličan repertoar na kome će se naći šest pesama sa albuma Les chansones populaires. To su pesme koje će ekskluzivno biti na repertoaru samo na ovoj turneji koja počinje u Nišu, a završava se u Beogradu i verovatno ih više nikada nećemo svirati. Naravno, sviraćemo i sve one pesme koje ljudi vole i očekuju da čuju na koncertu Električnog orgazma, kaže Srđan Gojković Gile, frontmen legendarnog benda pred koncert u Nišu.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1400 rsd su u prodaji i mogu se kupiti u pivnici „Nemir” (Učitelj Tasina 17), Vintage Shop-u (Davidova 9) i agenciji „Big Star Travel” (Dušanova 84a).

Na dan koncerta ulaznice će koštati 1.600 dinara.

Tagovi: , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll