Električni orgazam stiže u Sremsku Mitrovicu

Rockomotiva
15.11.2023.

Nedelju dana pre koncerta u beogradskoj mts Dvorani, članovi kultnog benda Električni orgazam održaće koncert u Sremskoj Mitrovici 8. decembra na prostoru „Hrvatskog doma“.

Tekst: Đorđe Vesković

Foto: Wood

Povod za dolazak u sremsku prestonicu biće isti kao i za sve koncerte koje Srđan Gojković Gile i ekipa prave širom regiona u odlazećoj 2023. godini – 40 godina od izlaska albuma „Les chansones populaires“, koji je ove godine doživeo i svoje vinilno reizdanje. Na navedenom albumu našlo se osam obrada velikih pesama Rolingstonsa, Bitlsa, Dejvida Bouvija, Dorsa, Velvet Undergrounda i drugih, a u prepoznatljivom stilu Električnog orgazma.

Pored pesama sa slavljeničkog albuma, koje se neće naći u čestom repertoaru sastava, na set-listi će se naći i ostali veliki hitovi koji su obeležili njihovo delovanje dugo 43 godine poput: „Igra rokenrol cela Jugoslavija“, „Zlatni papagaj“, „Bejbe ti nisi tu“, „Da si tako jaka“, „Nebo“, „Svečane bele košulje“, „Seks, droga, nasilje i strah“, „Ne postojim“ i mnoge druge.

Koncert organizuje udruženje građana „Art Front“. Ulaznice se mogu kupiti u knjižari-kafeu „Bukbar“, po pretprodajnoj ceni od 1200 dinara. Ukoliko se ne rasprodaju ranije, upad će koštati 1500 dinara na dan koncerta.

Tagovi: ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll