Figurative Theatre i Ludwig Ludwig u kumanovskoj “Agori”

Rockomotiva
03.04.2023.

U petak 31. marta u kumanovskom kafe baru “Agora” održali su koncertni nastup bendovi Figurative Theatre (Niš) i Ludwig Ludwig (Kruševac).

Tekst i foto: promo

Obe grupe prvi put su gostovali u Makedoniji. “Agora” je klub u kom se sluša, uglavnom, alternativna muzika i u kom nastupaju, vrlo često, bendovi takvog senzibiliteta. Pred punim klubom oba benda su odsvirala jednočasovne repertoare koji su propraćeni jakim aplauzima i ovacijama publike.

Ludwig Ludwig je dvočlani post punk industrial sastav osnovan jula 2016. u Kruševcu, oformljen od strane frontmena grupa Katabazija i Scarps. Postavu čine: Ljubiša Jovanović – vokal i Saša Ognjanović – gitara, programming. Autor tekstova je Ljubiša Jovanović, a autor muzike Saša Ognjanović. Prvu album pod nazivom “Popodnevna zabava za ljubitelje žabokrečine“, koji je objavila beogradska kuća Take It Or Leave It 2018, snimili su u studiju “Bird” u Kruševcu (2016 – 2018), a posao snimatelja i producenta obavio je Zoran Vasić. Bend je prestao sa radom krajem 2019. a ponovo je oformljen u oktobru 2022.

Ludwig Ludwig

Figurative Theatre je dadawave, EBM, old school industrial bend koji istražuje antiutopiju, vodeći se dadaističkim principima. FT se bavi kritikom konzumeratorske kulture koristeći readymade predmete, zvučne slike i kolaže. Bend je nastao 1999. godine u Nišu i svirao je na svim bitnijim mestima i festivalima u Ex-YU. Izdavali su za mnoge izdavačke kuće, između ostalih i za Slušaj Najglasnije iz Zagreba. Osnivači su kultnog Black Planet records-a.

Osnovnu postavu čine:

Vladimir Popović – gitara, sintovi, programiranje i pomoćni vokal
Peđa Živanović – glavni vokal, sintovi, performans art
Katarina Živanović – sempling, sintovi, performans art
U proširenoj postavi benda bubnjeve svira Zlatko Petković.

Figurative Theatre

Tagovi: , , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll