Godišnji koncert u Užicu

Rockomotiva
24.10.2023.

U petak 27. oktobra u Gradskom kulturnom centru u Užicu, na festivalu “Godišnji koncert”, nastupaju bendovi Volt Pop, Hadži Prodane Duše, Mehanizam i Brat.

Tekst: press
Foto: Nemanja Stojanović

Volt Pop je mladi alternativni rok bend iz Užica koji će na koncertu predstaviti pesme sa predstojećeg debi albuma. Do sada su objavili dva video singla – “Kotlina” i “Iza ovih zvukova”.

Očekujemo žurku i to je to, kratko najavljuje nastup na festiavalu Srđan Tomić, bubnjar benda.

Bend Hadži Prodane Duše je osnovan 2009. godine. Poznat je po duhovitom i satiričnom pristupu životnim temama čime su se izdvojili kao jedan od originalnijih sastava na regionalnoj sceni. Nakon pobede na 50. jubilarnoj Zaječarskoj gitarijadi izdaju album naziva “Racionalna manjina” za izdavačku kuću PGP RTS.

Foto: Marko Golubović

Hadži Prodane Duše:

Vojislav Lazić (vokal, gitara), Milan Jevtović (bas),

Vladimir Radović (gitara) Aleksandar Pantelić (vokal) i Uroš Rakonjac (bubnjevi)

Naš poslednji koncert u Užicu je bio pre više od godinu dana. Prilično smo ushićeni zbog toga, malo nas je rad na snimanje novih pesama i spota usporio, ali je vreme da se nadoknadi propušteno. Nadamo se da se publika u Užicu uželela nas, koliko smo mi njih – kažu članovi benda.

Mehanizam je nastao 2019. godine u Užicu. Album “Sunce našeg neba” snimljen je 2020. godine u Novom Sadu u studiju Piknik kod Miroslava Majkića. Na albumu se nalazi devet pesama. Gost na albumu je Luka Jelisavčić (Pero Deformero, Brat, BES) koji je odsvirao perkusije za pesmu Sećanja. Put ka snimanju albuma bio je praćen jakom energijom benda što je zapaženo na festivalima poput Zaječarske Gitarijade, Mobil Demo Festa (nagrada za najboljeg gitaristu festivala), Rokerijade (nagrada za najboljeg basistu festivala), Bunta, Velikogradištanske gitarijade gde bend dobija prvu nagradu. Snimljena su tri spota za pesme: Praznina, Sećanja, Zemlja ratova.Bend je pronašao svoj put ka promociji i izdanju albuma u saradnji sa Multimedia Music-om.

Mehanizam:

Ignjat Milićević (vokal, klavijature), Miloš Milićević (gitara), Matija Tasić (bas gitara) i Srđan Tomić (bubnjevi).

Dođite na preko potrebnu rock terapiju. Ko ne dođe neka donese opravdanje kod razrednog, poručuje Miloš Milićević, gitarista benda.

Brat iz Užica je beskompromisni hardcore/punk bend osnovan 2014. godine od strane tri školska druga. Do sada su nastupali na velikom broju festivala u zemlji i regionu,kao i na velikom broju klubskih svirki. Brat je u oktobru 2018 godine izdao svoj prvi album “Imamo li problem?” za izdavačku kuću Hardwired/Nocturne media iz Novog Sada.
BRAT je završio snimanje svog drugog albuma koji je trenutno u fazi mixanja i čiji se izlazak očekuje krajem godine.

Brat:

Ivan Radović (vokal), Žarko Jovanović (gitara),

Dragan Grujić (gitara), Luka Jelisavčić (bubnjevi) i Srećko Borčić (bas).

Program počinje u 21h, cena ulaznice na je 500 dinara.

Tagovi: , , , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll