Gothic rock veče u klubu Fest 23. februara

Rockomotiva
08.02.2024.

Nick Schultz i Emma Newby (The Faces of Sarah, UK) po treći put dolaze u Beograd, ali ovoga puta sa svojim novim projektom Heartbreak Noir. Uz njih će nastupiti dugogodišnji prijateljski bend iz Beograda Asphalt Chant kao i DJ Akasha i DJ Nenad B.

Tekst & foto: promo

Heartbreak Noir je izdanak The Faces of Sarah, benda koji je počeo na londonskoj alternativnoj sceni kasnih 1990-ih. Kako se zvuk FoS-a razvio tokom godina, čini se da se neke pesme jednostavno nisu uklapale i Nick Schultz je poslao demo snimke istih Emma-i Newby. Zatim, dok su svirali specijalnu akustičnu svirku u Nemačkoj u decembru 2022., par je otkrio da uživa u drugačijem osećaju seta, a po rečima Newby-jeve, bilo je nečega u tome da „...strast sviranja sa celim bendom staviš u veoma ogoljen format koji zaista pokreće ljude.“ Inspirisani da nastave u tom pravcu, snimili su E.P. Major Arcana u produkciji Stephen Carey-ja, možda najpoznatijeg po tome što je bio kreativna snaga iza The Eden House, zajedno sa Tony Pettitt-om iz Fields of The Nephilim-a. Zapravo, Schultz je pevao prateće vokale na pesmi The Eden House – Timeflows, stoga je jasno da je goth verodostojnost Heartbreak Noir-a netaknuta.

Asphalt Chant je darkwave bend iz Beograda, Srbija, osnovan 2007. godine.

Asphalt Chant nastupa na festivalima poput EXIT-a, Dev9t, Festivala srpskog podzemlja, Starwood-a…
Sarađivao je u nastupima uživo sa stranim bendovima kao što su She want’s revenge (US), The Faces of Sarah (GBR), Edges (US/ES), Warteraum (AU), Empty Story (HU), EKKO the Strange (US), Cold Remambrance (GR), a takođe i sa brojnim domaćim bendovima.

Bend se pojavljuje na nekoliko kompilacija: “I mi plačemo iza tamnih naočara“, “Vreme brutalnih dobronamernika“, “Dark:Scene vol. 7“, “Dark Scene from Balkan” (objavljeno u Nemačkoj), “Messages beyond dark dreams vol. 3” (objavljeno u Rusiji)…

Britanski novinar i pisac Mick Mercer, kojem se pripisuje da je osnivač žanra gothic rock, posvetio je pažnju bendu Asphalt Chant u svojoj knjizi ‘Music to Die For’, objavljenoj 2009. godine.

Tagovi: , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll