Gužva u 16-ercu slavi 30 godina koncertom u Osijeku

Rockomotiva
13.09.2023.

Kultni osječki punk-rockeri Gužva u 16-ercu obilježavaju svoj nevjerojatan 30-godišnji put na glazbenoj sceni, a nedavno su izbacili i svoj najnoviji studijski uradak.

Tekst & foto: press

Kako bi obilježili ove značajne prekretnice, bend je odlučio organizirati ekskluzivni klupski koncert na krovu Kulturnog centra Osijek u petak, 22. rujna 2023. Tijekom tog događaja predstavit će svoj novi album “Smrtonosni Zadah” s kojeg će odsvirati nekoliko novih pjesama, dok će kroz večer odzvanjati najznačajniji hitovi iz njihove duge karijere. Na koncertu će im podršku davati prijatelji; Damir Mihalička sa svojim osebujnim stihovima i mladi osječki bend Igla i Ziherice.

Gužva u 16-ercu prvenstveno djeluje kao glazbeni sastav usmjeren na live nastupe. Tijekom proteklih nekoliko desetljeća zabavljali su publiku po raznim regijama, na njihovoj karti su bile i zemlje poput Irske, Njemačke i Austrije.

U ožujku ove godine članovi Muto, Jela, Hrca i Alen predstavili su svoj najnoviji album za diskografsku kuću Croatia Records. Na ovom albumu nalazi se kolekcija od trinaest pjesama, a nedavno su objavili i drugi singl te spot za pjesmu “Gorki Pelin“. Na ovom videu i pjesmi surađivali su s prijateljem Tomfom, koji je član poznatog zagrebačkog benda Kawasaki 3p.

Tagovi: ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll