Kad Lavina krene ka Novom Sadu i Beogradu

Rockomotiva
28.03.2023.

Progresiv metal atrakcija Lavina iz Niša novembra prošle godine objavila je, samostalno, album prvenac “Odyssey“. Tim povodom kreću i u njegovu koncertnu promociju! Sviraće, uz ortačke grupe, 8. (Novi Sad) i 9. (Beograd) aprila, dok se detalji nalaze u daljem tekstu.

Tekst i foto: promo

Novi Sad, Klub 13 (subota, 8. april)

Bend Lavina, nastao je sredinom 2020. godine. Većinu vremena nakon okupljanja članovi su proveli u pisanju i snimanju pesama sa albuma prvenca – “Odyssey“, koji je izašao 18.11.2022. Posle uspešne promocije albuma na nastupu u Nišu bend će u 2023. godini album promovisati po većim gradovima Srbije.

“Odyssey” predstavlja jedan “vrtlog” različitih ukusa, uticaja, emocija i životnih iskustava članova. Samim tim, pri pisanju pesama, bend je nastojao da stopi tvrđe osobine zvuka metala sa melodičnošću blažih žanrova i na momente dramatičnim nastupima orkestarskih instrumenata/horova.

Uz Lavinu u Novom Sadu nastupaju:

idiedthisfebruary

idiedthisfebruary je novosadski screamo/post-hardcore bend. Čine ga Stefan Duka na gitari i vokalima, Em Drakulić na bas gitari i vokalima, i Luka Salak na bubnjevima. Projekat je osnovan 2021. godine sa ciljem da nastavi napredak zvuka bendova poput Jeromes Dream, Orchid, Pg. 99 i sličnih. Nakon dve godine pripremanja materijala i menjanja postave, bend konačno kreće raditi punom snagom dolaskom Luke na bubanj početkom 2023. godine. Na svirci će predstaviti materijal koji spremaju za prvi studijski album.

Polywhy

Polywhy je mathcore/post-hardcore sastav, aktivan od 2021. Iza sebe imaju jedno EP i jedno LP izdanje.


Beograd, Klub Fest (nedelja, 9. april)

Uz već opisanu Lavinu u Beogradu sviraju:

Ascend

Ascend je nastao početkom 2021. godine, sačinjen od članova iz Beograda i Aranđelovca. Zvuk benda karakteriše mix old school i modernog metal zvuka sa velikim akcentom na melodičnosti.

Iza sebe imaju debitantski EP pod naslovom “Zero Hour” koji sadrži četiri autorske pesme. Na putu je takođe i drugi EP koji će uskoro biti objavljen.

Ascend je veoma aktivan live bend i nastupao je u većem broju gradova u Srbiji, a neki od značajnijih su nastupi na revijalnom delu 55. Zaječarske Gitarijade, BARF-u 10 gde su osvojili nagradu publike i revijalnom delu BARF-a 11.

Black Idol

Black Idol čine trojica braće Aleksa (bubanj/glavni vokal), Andreja (gitara/prateći vokal) i Nikola Matić (bas) zajedno sa Urošem Savićem Kainom (gitara). Nakon zajedničkog sviranja u različitim bendovima još od osnovne škole u rodnom Kruševcu, pa do danas u Beogradu, odlučuju da osnuju bend preko koga će kanalisati svoju ljubav prema raznovrsnim muzičkim žanrovima, u prvom redu progresivnom roku i metalu. U svoje uticaje ubrajaju Porcupine Tree, Tool, Leprous, Opeth, A Perfect Circle, Tesseract, ali i mnoge druge bendove i izvođače van žanrova kojim ovi bendovi pripadaju. Bend planira objavljivanje prvog singla do kraja godine koji su snimali u Down There Studios sa producentom Urošem Milkićem, dok su za miksovanje i mastering singla bili zaduženi Linus Corneliusson i Tony Lindgren, producenti Fascination Street Studios koji su radili sa velikim brojem bendova koje Black Idol navodi kao svoje uticaje.

Tagovi: , , , , , , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll