Koncertna promocija albuma “Ljuti Jam (Live)” Nikole Čuturila u Klubu Fest

Rockomotiva
01.06.2023.

Nikola Čuturilo, cenjeni rok autor, kompozitor, pevač i gitarista, održaće koncert u Klubu Fest, Zemun, 10. juna sa početkom u 21h.

Tekst: press
Foto Nebojša Babić

Nikola će sa svojim bendom vrsnih muzičara, promovisati najnovije izdanje, dvostruki live album pod nazivom Ljuti Jam (Live).

Ovaj izuzetan projekat, svedočanstvo je umetnikove posvećenosti i visokog nivoa predstavljanja autorske muzike, praćeno nepokolebljivom energijom i jedinstvenom atmosferom.

Dvadeset pesama pažljivo odabranih sa Čuturilovog obimnog opusa za album Ljuti Jam (Live), izazvalo je značajno interesovanje publike i učvrstilo poziciju rok ikone.

Koncertni događaj u Klubu Fest koji počinje u 21 sat, ne samo što predstavlja premijerni nastup u ovom klubu, već i jedinstveni „džem sešn“ ispunjen i izborom renomiranih standarda koje Čuturilo i njegov bend izvode na intimnim druženjima sa prijateljima i fanovima.

Dva dana pre koncerta, 8. juna u Antišopu Elektropionir, u Cetinjskoj ulici, biće održana promocija pomenutog albuma Ljuti Jam (Live).

Najavljenim promotivnim aktivnostima prethodio je akustični koncert 24.maja 2023. godine u Studiju 6, Radio Beograda. Utisak o ovom koncertu konteplativno nam je preneo Žikica Simić, legendarni muzički novinar:

Akustična šetnja kroz impresivnu Nikolinu karijeru, obeleženu odličnim pesmama i saradnjom sa najpoznatijim ovdašnjim rok muzičarima, u unplugged ambijentu je pružila mogućnost za novo sagledavanje muzike i pesama koje su već pronašle svoje mesto u istoriji naše rok muzike. Kao što me je pre godinu dana na jubilarnom koncertu Yu Grupe potresla i oduševila pesma „Mornar“, čiji je koautor Nikola Čutrilo, tako isto me je u Studiju 6 uzdrmala, na način kako to može samo rok pesma, numera „Tiho“. Nikola je ovu pesmu najavio kao posvetu svima onima čije brojeve telefona čuvamo a koji više nisu sa nama. Jedan takav broj se nalazi i u mom i u Nikolinom telefonu. Pripadao je zajedničkom prijatelju koje se prvog aprilskog dana otisnuo na put bez povratka…Stih iz te pesme „Da l’ se svira tamo gde si ti?“ još uvek odjekuje. Stvarno šta ima tamo, da li se čuje neka muzika? Ili su samo tišina i mrak.

Nakon koncerta u Beogradu, u planu su koncertne aktivnosti širom Srbije.

Tagovi: , , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll