Krankšvester sprema spektakl ove subote u Zappa Bazi

Rockomotiva
12.10.2023.

Dugo se čekao taj vikend, a sad je najzad stigao: Krankšvester se vraća u Zappu ove subote (14.10.)! Ovaj put umesto na Barku, na red dolazi neviđeni Šveki spektakl u Bazi. Klub se otvara u 20h, početak koncerta je u 21.30. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1400 dinara mogu da se kupe u Zappa Baru ili putem Gigstix-a, a na ulazu će koštati 1700 dinara.

Tekst & foto: press

Švesteri su upravo snimili novi spot za singl koji najavljuje novi album, a on će svetlo dana ugledati krajem godine. U susret ovom koncertu poručili su kratko, ali više nego jasno: “U Zappa Bazi očekujte hitove, blud i kaos!”

Krankšvester, poznat i kao Švester, a za neke i Šveca, odnosno Šveki, je baš baš nezgodni duo nastao 2010. u Osijeku, a čine ga 3ki i Sett. U svom izrazu mogu biti barokno opširni i eksplicitni, ili pak minimalistični i praktični kao kad su imena albuma u pitanju.

To su redom: “Krankšvester I“, “Krankšvester II“, “Krankšvester III“, “Krankšvester BONUS (Švester je istina)“, “Krankšvester IV” i poslednji od njih “Krankšvester V“. U tekstovima imaju širok dijapazon tema, ali ako ste u prisustvu roditelja/bake/dece/kumova, verovatno ćete staviti slušalice na uši ili barem smanjiti zvuk. U muzičkim podlogama može se prepoznati uticaj dens zvezda koje smo mogli da gledamo 90-ih na VIVI i MTV-u, a najbolje bi se u dve reči opisalo kao “happy hardcore”.

Postoje ljudi koji vole hitove poput “Retardirana“, “Slava“, “Gaber“, dok neki preferiraju klasike poput “Svekar“, “Disco Rak” ili “Majko zovi dilera“. Prošle godine dobili su i najpoznatiju hrvatsku muzičku nagradu Porin za najbolji hip-hop album.

Tagovi: ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll