Krankšvester sredinom oktobra u Zappa Bazi

Rockomotiva
13.07.2023.

Krankšvester se vraća u Zappu! Ovaj put umesto na Barku, na red dolazi Šveki spektakl u Bazi! Datum za zabeležiti je 14. oktobar (subota). Early bird ulaznice po ceni od 1100 dinara mogu se kupiti u Zappa baru do 15.7. ili do isteka zaliha, nakon čega će im cena porasti na 1400 dinara. Na ulazu će, ako ih ostane, koštati 1700 dinara.

Tekst & foto: press

Krankšvester, poznat i kao Švester, a za neke i Šveca, odnosno Šveki, je baš baš nezgodni duo nastao 2010. u Osijeku, a čine ga 3ki i Sett. U svom izrazu mogu biti barokno opširni i eksplicitni, ili pak minimalistični i praktični kao kad su imena albuma u pitanju.

To su redom: “Krankšvester I“, “Krankšvester II“, “Krankšvester III“, “Krankšvester BONUS (Švester je istina)“, “Krankšvester IV” i poslednji od njih “Krankšvester V“. U tekstovima imaju širok dijapazon tema, ali ako ste u prisustvu roditelja/bake/dece/kumova, verovatno ćete staviti slušalice na uši ili barem smanjiti zvuk.

U muzičkim podlogama može se prepoznati uticaj dens zvezda koje smo mogli da gledamo 90-ih na VIVI i MTV-u, a najbolje bi se u dve reči opisalo kao “happy hardcore”. Postoje ljudi koji vole hitove poput “Retardirana“, “Slava“, “Gaber“, dok neki preferiraju klasike poput “Svekar“, “Disco Rak” ili “Majko zovi dilera“.

Prošle godine dobili su i najpoznatiju hrvatsku muzičku nagradu Porin za najbolji hip-hop album.

Tagovi: ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll