Kruševački Rok Maraton 25.juna

Rockomotiva
14.06.2023.

Kao i na prvom Maratonu održanom 2009. godine i ove godine će nastupiti 7 bendova u celovečernjem programu koji će se održati u dvorištu KPZ-a. Dobra produkcija, odličan prostor i mlade snage kruševačke scene uz proverene veterane su garancija da će ovo veče biti dobar ponovni početak jednog putovanja koje se zove Kruševački Rok Maraton.

Tekst & foto: press

Kruševački Rok Maraton je manifestacija nastala u Kruševcu u organizaciji Udruženja Rok Muzičara Grada Kruševca. Ideja Maratona je da se svi kruševački bendovi predstave u jednom svojevrsnom formatu kako bi publika mogla na jednom mestu da vidi i oseti ovu vrstu umetnosti i kulture koja se gaji u Kruševcu.

Ovaj način predstavljanja nije bio specifičan ni za jedno polje kulture, kako u samom gradu, tako i u okruženju. Činjenica da je u tom trenutku u Kruševcu postojalo 26 rok bendova koji su se bavili autorskom muzikom, ovo je činilo izuzetno mogućim.

Prvi Rok Maraton je organizovan 13. januara 2009. godine u klubu KCK-a i trajao je jedno veče. Nastupilo je sedam bendova i kao dobar početak ovaj koncert je ostavio izuzetan utisak kod mnogobrojne publike.

Sledeći Maraton je organizovan godinu dana kasnije i trajao je dva dana. Ovaj Maraton je bio takmičarskog karaktera tako da su tri benda podelila nagrade, a prvo mesto je zauzeo bend Graweyard. Nastupilo je 14 bendova u dvodnevnom programu, u prepunom klubu KCK-a.

Sledeće godine je održan, po broju učesnika, najobimniji festival. 18 bendova učesnika u, premalom da primi sve posetioce, klubu KCK-a, u dve večeri. Fantastična atmosfera i rekordni broj bendova je festival preporučio da se sledeće godine preseli u veći prostor.

Kruševački Rok Maraton 2012. godine se seli u Halu sportova. 14 bendova je nastupilo u celovečernjem programu. Potpuni pogodak. Koncert o kome se godinama pričalo u gradu, a i šire.

Nažalost nakon ovog koncerta zbog neslaganja sa gradskim predstavnicima kulture, koji događaj nisu prepoznali kao bitan za grad, a potpomognuto padom početnog entuzijazma članova Udruženja rok muzičara grada Kruševca, Rok Maraton prelazi u fazu mirovanja koja je trajala punih 10 godina…

Vreme je bilo da ovaj grad vrati svoj festival, a nadamo se da će se pronaći mesto i za još jedan koji bi ugostio vodeće bendove regionalne scene, jer interesovanje kod mladih postoji… Ako sve prođe kako treba 25… sve je moguće.

Tagovi: ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll