Muzičko 2023. leto gospodnje u komšiluku: Koncerti i festivali u Sloveniji

Rockomotiva
06.03.2023.

(Rancid 3. jun 2023, The Interrupters 19. jun 2023, Punk Rock Holiday “2.3.” 8 – 11. avgust 2023)

Piše: Slobodan Kotlajić Buzda
Foto: promo

Vrelo leto 2023, kada su u pitanju koncerti i muzički festivali u Sloveniji, u organizaciji ekipe okupljene oko muzičkog festivala Punk Rock Holiday, počinje 3. juna 2023. kada će doći do tektonskog poremećaja jer su isti, bez prethodne bog zna kakve najave i reklame rasprodali u bezmalo rekordnom roku, mnogo godina željno iščekivani koncert legendi iz East Bay-a, pod imenom Rancid.

Lars Fedrikssen, Tim Armstrong, Mat Freeman i Branden Steineckert, do sad nikad nisu svirali u Sloveniji, i ovo će biti jedinstvena prilika da se vide uživo, u okviru svoje evropske turneje, prvi, ali ko zna, možda i poslednji put!?! Autori vanvremenskog i jednog od najznačajnijih i najboljih punk albuma svih vremena „…And Out Comes The Wolves…“, koji ih je planetarno uzdigao još 1995. do današnjih kultnih visina, jedva čekaju da izađu na binu Cvetličarne u Ljubljani i potvrde svoj legendarni status i veličinu uz specijalne goste Grade 2 i Bronx.

19.06. 2023. glavni grad Slovenije posećuju njihovi puleni i mladje kolege, megapopularni The Interruptersi, koji su posle prošlogodišnjeg fenomenalnog nastupa na Punk Rock Holiday 2.2 u Tolminu, rešili da sasvim zasluženo Sloveniju ponovo posete i stave na mapu svoje svetske turneje, ali ovog puta kao samostalni koncert sa specijalnim gostima i to u Cvetličarni. Nemojte uopšte sumnjati da će u trenutku dok ovo bude objavljeno i ovaj koncert biti rasprodat jer je reč o predivnoj Aimee Allen i trojici braće Bivona, super ekskluzivcina kojima je uostalom i cela prošlogodišnja evropska turneja bila rasprodata. Kako je to bilo prošle godine možete videti i na https://youtu.be/6E8k6KaSirA i to ne samo na 00:40:46, a kad smo već kod tradicionalnog Punk Rock Holiday-a, ovogodišnje 2.3 izdanje se i ove godine održava u prvoj trećini avgusta meseca, od 8. do 11. avgusta 2023., kada će se na ušće Soče u Tolminku, u taj istinski raj na zemlji, ponovo sjatiti masa ljudi iz Evrope i celog sveta. Kao i ranijih godina, Tolmin će i ovog puta biti dobar domaćin, i iako spisak svih učesnika nije u potpunosti kompletiran, festival je odavno, i ne prvi put rasprodat, ali je nešto i kompleta karata ostalo kod beach stage bendova.

Sigurno je da će jedan od glavnih bendova biti Dropkick Murphys, ali i Frank Turner & Sleeping Spuls, The Toy Dolls, Satanic Surfers, Agnostic Front, Scream, Booze & Glory, Diesel Boy, Buster Shuffle, Versus The World, uz ranije već najavljene Pennywise, koji su već više puta, a poslednji put 2019. god imali epske nastupe na PRH-u, kada je pola publike završilo na bini i kada je došlo do pucanja iste, ali i Me First And Gimme Gimmies, Pulley, Authority Zero, H20, Bad Cop/Bad Cop i još mnogi, mnogi drugi izvođači.

I na kraju – šta je bolje od rasprodatog koncerta? Dva koncerta i jedan festival… Stvarno mnogo dobrih razloga da se ne samo jednom ovog leta krene put Slovenije i prisustvuje u junu i avgustu koncertima omiljenih bendova koje volite…

Tagovi: , , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll