(ne)normalni i Zdenko Kolar 20. aprila za Vladu Divljana

Rockomotiva
28.03.2023.

U četvrtak 20. aprila bend (ne)normalni i Zdenko Kolar će u sali Amerikana Doma omladine Beograda održati koncert u čast Vlade Divljana. Na taj način će obeležiti 65 godina od rođenja jednog od najznačajnijih umetnika sa ovih prostora, „večitog dečaka“ beogradske rok scene.

Tekst i foto: promo

Specijalni gost (ne)normalnih na ovom koncertu će biti basista Zdenko Kolar, Vladin višedecenijski prijatelj i saradnik, od bendova Merlin i Zvuk Ulice, preko Dečaka i Idola do Old Stars Benda. Na ovom koncertu, (ne)normalni i Zdenko će svirati omiljene pesme iz svih perioda bogate Vladine karijere uključujućii i rad sa bendom Ljetno Kino.

Vlada Divljan rođen je 10. maja 1958. godine u Beogradu. Sedamdesetih godina prošlog veka bio je član bendova Merlin i Zvuk Ulice, ali je njegovu karijeru svakako obeležio rad sa grupom Idoli, sa kojima je objavio tri albuma i maksi singl. “Odbrana i poslednji dani” proglašen je najboljim albumom sa prostora bivše Jugoslavije (“Rolling Stone”, 2015.) Od 1985. godine, nakon što su Idoli prestali sa radom, Divljan započinje izuzetno uspešnu solo karijeru. U periodu od 1991. do 1997. godine živeo je u Australiji, gde se bavio filmskom muzikom, a nakon povratka u Srbiju formira Old Stars Bend, a nešto kasnije i bend Nevladina Organizacija. Sa zagrebačkim bendom Ljetno Kino objavio je “live” album I EP “Četiri godišnja doba”. Od juna 1999. godine živeo je i radio u Beču gde je i preminuo 4. marta 2015. godine.

Ulaznice za koncert koji će (ne)normalni i Zdenko Kolar svirati u čast Vladi Divljanu su u prodaji I to po ceni od 1.400,00 RSD (na dan koncerta 1.800,00 RSD).

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima TICKETS.RS.

Tagovi: , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll