Obojeni Program ove subote u požarevačkom KB klubu

Rockomotiva
14.12.2023.

Antologijski novosadski postnovotalaski indi bend Obojeni Program, koji već četiri decenije osvaja svojom originalnom ex Jugoslovenski prostor, nastupa u subotu 16. decembra u kultnom požarevačkom KB klubu.

Tekst & foto: promo

Posle niza sjajnih koncerata Kebra i njegova fantastična ekipa dolaze u Požarevac, u klub KB, koncert počinje od 22:00.

Podsećanja radi – Obojeni program je alternativna rock grupa iz Novog Sada, osnovana 1980. godine. Od prvog dana su se nametnuli kao sastav sa autentičnim muzičkim izrazom, a tu “autentičnost” nije lako definisati.

Kroz bend je prošlo pedeset muzičara od osnivanja do danas, a deo opšte kulture cele jedne generacije je predstavljanje benda u emisiji legendarnog Džona Pila na BBC radiju, kao i emitovanje spota za pesmu „981“ u emisiji „120 minuta“ na MTV-ju 1993. godine. Obojeni program bio je prva istočnoevropska muzička grupa čiji se spot pojavio na MTV-ju.

Svoj muzički izraz prepoznali su u energiji punka i muzici novotalasnih sastava poput Joy Divison, The Fall, Gang of Four, Magazine i drugih. Svoju muziku opisuju kao „čistokrvni moderan rock n roll, stoner/post hardcore rock sa primesama svih vrsta ‘crne’ muzike“.

Tokom više od četiri decenije sviranja, u radu benda učestvovalo je mnogo muzičara, a frontmen Branislav Babić Kebra jedini je član originalne postave. Uz njega, dugogodišnju postavu Obojenog programa čine Ilija Vlaisavljević Bebec na bas gitari, bubnjar Vladimir Cinkocki Cina i basista Miki Ristić (prethodno Darkwood Dub, Веllа Technika, Sana Garić). Kako sami kažu, „svaka definicija gubitak je slobode“, a Obojeni Program svoju slobodu traži kroz energiju i strast, čistu ljubav i beskompromisni rock ‘n’ roll.

Kraj prošle godine Obojeni program je obeležio reizdanjem albuma „Kako to misliš: mi?“ na vinilu, budući da su pesme sa ovog izdanja među omiljenima publici na njihovim nastupima.

Tagovi: , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll