Pantera u sofijskoj Areni

Rockomotiva
15.03.2023.

Koncert legendarne grupe u glavnom gradu Bugarske zakazan je za 26. maj 2023.

Piše: Slobodan Kotlajić
Foto: promo

Slabo se po srpskim medijima govori o velikoj turneji Pantere i lično mislim da je to zato što će njihovih koncerata biti poprilično u okolnim zemljama ove godine, ali nažalost ne i kod nas.

Phil Anselmo je sa Rex Brownom basistom, pridodao još Zakk Wyldea, bivšeg gitaristu Ozzy Osbournea i osnivača Black Label Society i Charlie Benantea, bubnjarsku ikonu Anthraxa i ovog puta okupio respektabilnu ekipu o čijim potencijalnim postignućima u budućnosti bi se moglo samo nagađati. Setimo se da je Dimebag Darrell, originalni gitarista ubijen na bini za vreme nastupa svog drugog benda Damage plan, a drugi brat iz porodice Abbot, bubnjar Vinnie Paul je kasnije umro prirodnom smrću.

Vreme sadašnje, 2023. godina – gde god da se “nova” Pantera pojavi ili treba da se pojavi, rasprodaju se svi prostori. Pantera će sa svojim specijalnim gostima u okviru svoje turneje “For fans, for brothers, for legacy” nastupiti 26.maja, i u Areni, u Sofiji, u Bugarskoj, i kako smo nezvanično saznali već je više od 75 posto hale rasprodato, što bi značilo da ljudi iz Srbije i okoline trebaju da budu izuzetno brzi i što pre dodju do svog primerka ulaznice za ovaj koncert koje koštaju od 85 do 215 leva, u zavisnosti od mesta.

Najbrži način da se dođe do ulaznice jeste: www.ticketstation.bg ili www.festteam.bg.

Trešće se Arena tog dana jer je Pantera jedan od najvećih metal bendova svih vremena koji je doživeo probijanje na globalnom nivou sa albumom Cowboys from hell, da bi planetarno eksplodirali sa Vulgar Display Of Power, dok ih je najumereniji Far Beyond Driven doveo mesta br.1 na Billbordovoj top listi. Sa The Great Soutern Trendkill 1996. i naročito Reinventing The Steel 2001, malo spuštaju loptu, pa ipak najzvezdaniji trenuci benda desili su se tih 90-tih god ne samo zlatnim i platinastim albumima, nego i furioznim živim nastupima, sold out turnejama i nominacijama za 4 Gremija. Pantera je bio i ostao bend koji je je uveo inovaciju u zvuk 90-tih, promenivši ne samo svoj zvuk koji ih je krasio na prvim albumima, do pojave “Kauboja iz pakla”, nego su od tog trenutka, pa na dalje bili inspiracija mnogim kasnijim svetskim bendovima.

I pored jednog nepromišljenog poteza zbog kog se Phil Anselmo, pevač benda izvinio, ovo zaista jeste poslednja mogućnost da se legendarna Pantera vidi uživo u našoj neposrednoj blizini, i tu mogućnost ne treba propustiti.

Tagovi: , , , , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll