Pekinška Patka ponovo dere

Rockomotiva
11.05.2023.

Dugoočekivana svirka zakazana za 12. maj u klubu Kombinat u Smederevu.

Tekst: promo

Foto: Sava Obradović

Kultni novosadski pank bend nastupiće u klubu Kombinat u Smederevu, u petak, 12. maja u 21h. Patka je podmlađena sa tri nova člana, a od originalne postave tu su gitarista Sreten Kovačević Sreta i bubnjar Laslo Pihler Cila (Šital Puri), osnivači Pekinške patke. Okupili su novu mladu ekipu oko sebe i iznova poderali rok. Misija nove postave benda je da prenese energiju novim generacijama, podseti savremenike „kako je to nekada bilo“ i istovremeno afirmiše pank i rok muziku.

Realizacija projekta „Čovek Patka“ počela je ekskluzivnim koncertom u SKCNS Fabrici, a rezultirala i knjigom o nastanku benda i pričama koje su pratile ovaj jugoslovenski (a novosadski) kulturni fenomen. Ekscentrični i skandalozni nastupi koji su izazivali iznenađenje i šok publike, a zbunjenost i gađenje kod establišmenta i malograđana, doneli su im večnu slavu.

Hitovi benda Pekinška Patka „Bolje da nosim kratku kosu“ i „Biti ružan, pametan i mlad“ do danas su ostali poruke kojima se izražava bunt i generacijski jaz. Za ove dve numere, mladi novosadski kompozitor Ljubomir Milanović, uradio je sjajne klasične aranžmane za gudački kvartet koji su izvedeni na promociji knjige.

Ulaznice su u pretprodaji u klubu Kombinat radnim danima od 12h – 20h po ceni od 800 RSD. Na dan koncerta, ulaznice će koštati 1000 RSD.

Tagovi: , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll