Pekinška Patka ponovo dere

Rockomotiva
10.04.2023.

Kultni novosadski pank bend Pekinška Patka nastupiće u klubu Fest u Zemunu, u četvrtak, 13. aprila u 21h.

Piše: Ljiljana Zdravković

Foto: Radivoj Hadžić

Patka je podmlađena sa tri nova člana, a od originalne postave tu su gitarista Sreten Kovačević Sreta i bubnjar Laslo Pihler Cila (Šital Puri), osnivači Pekinške patke. Okupili su novu mladu ekipu oko sebe i iznova poderali rok.

Realizacija projekta „Čovek Patka“ počela je ekskluzivnim koncertom u SKCNS Fabrici, a rezultirala i knjigom o nastanku benda i pričama koje su pratile ovaj jugoslovenski (a novosadski) kulturni fenomen. Ekscentrični i skandalozni nastupi koji su izazivali iznenađenje i šok publike, a zbunjenost i gađenje kod establišmenta i malograđana, doneli su im večnu slavu. Hitovi benda Pekinška Patka „Bolje da nosim kratku kosu“ i „Biti ružan, pametan i mlad“ do danas su ostali poruke kojima se izražava bunt i generacijski jaz. Za ove dve numere, mladi novosadski kompozitor Ljubomir Milanović, uradio je sjajne klasične aranžmane za gudački kvartet koji su izvedeni na promociji knjige.

Misija nove postave benda je da prenese energiju novim generacijama, podseti savremenike „kako je to nekada bilo“ i istovremeno afirmiše pank i rok muziku. Osnivač benda, gitarista Sreta Kovačević ističe da je ovo, posle EXIT-a 2008, prvi zvanični nastup u Beogradu, a uskoro će moći da ih čuju i fanovi širom Srbije.

Specijalni gosti BLAST 77 zagrejaće vas punk-rock hitovima sa kraja 70-ih i autorskim materijalom sa svog debi albuma.

Ulaznice su u pretprodaji u klubu Fest radnim danima od 12h – 20h po ceni od 1200 RSD. Na dan koncerta, ulaznice će koštati 2000 RSD.

Tagovi: , , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll