Peti Lazarus fest zakazan za kraj oktobra

Rockomotiva
02.09.2023.

Jubilarno peto izdanje Lazarus festa donosi neke od najreprezentativnijih underground sastava sa zavidnim stažom na sceni, sastava koji su decenijama unazad zaslužni zato što srpski underground postoji i pritom je i respektabilan u evropskom i svetskom “podzemlju”.

Tekst & foto: press

Peto izdanje između ostalog pokušava da odgovori na pitanja da li tradicionalno nasleđe Balkana u kombinaciji sa drugim nasleđima i alternativnim i modernim pravcima može da postane relevantno u domaćim i svetskim okvirima; kao i pitanja da li mladost može da donese preko potrebnu svežinu žanrovima sa već dugom tradicijom; i konačno da li zrenjaninska hardcore scena, koja je imala svoj momenat krajem devedesetih i početkom ovog veka, još uvek ima šta da ponudi.

Peto okupljanje u Lazarevu, dragi prijatelji, i veoma posebno zbog mnogo čega, a najvažnije je to što smo zajedno dogurali do prvog jubileja i petog rođenja festivala. U to ime, upriličili smo program kakav peto izdanje i zaslužuje, a i vi koji ste prethodnih godina podržavali i pohodili našu malu svetkovinu. Onima koji to još nisu, pronađite nas na mapi i dođite da doživimo jedinstveno atavističko iskustvo zajedno, najavljuju organizatori ove svetkovine dobrog zvuka.

Peti Lazarus fest će se održati 28. oktobra, u Domu kulture mesta Lazareva, nedaleko od Zrenjanina, sa početkom u 20 časova, a ulaz je besplatan. Nastupiće: The Stone, Nadimač, Vartra, Desolation, War Engine, Kobold.

Tagovi: , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll