Pliš, Ubili su batlera i Sky Hook u klubu Fest

Rockomotiva
22.11.2023.

Pliš, foto: Damjan Jovanović

Znate li ko je ubio batlera? Dabome, plišana, nebeska udica. Ko bi se tome nadao? Malo ko, skoro niko. Kažu da će ponovo da ga ubiju. Kad? Pa poslednje nedelje novembra, 26. novembra, od 20:00. Gde? Pa u klubu Fest, u Zemunu. Auf, brate, na šta to liči? E, pa dođi da čuješ. Pošto košta to zadovoljstvo? Ma džaba, 500 kinti.

Tekst: press

Pliš je četvoročlani vokalno-instrumentalni sastav koji je nastao je u Beogradu krajem 2018. godine i nastupa u standardnoj rok postavci – dve gitare, bas i bubanj. Nestandardno su zaljubljeni u gitarski, alternativni, indi zvuk s početka novog milenijuma i tu ljubav gaje i prenose u svojim autorskim pesmama. Svoju muziku Pliš dočarava rečima: „Oseća se na koži i prija“. Pliš čine Aleksa Gajić – bas gitara i vokal, Stefan Drča – gitara, Petar Sutara – bubnjevi i Branislav Cvetković – gitara i vokal.

Ubili su Batlera je novobeogradski-kosjerski kvartet. Članovi benda su Matija Ilić (bubanj), Relja Blagojević (bas gitara, vokal), Damjan Vitorović (gitara, vokal) i Luka Lazarević (gitara, vokal). Uticaji su im raznorazni, ali najviše se lože na post-hardcore, emo i slične gluposti.

Sky Hook je alternativni rok bend iz Niša. Članovi benda su David Živić (vokal), Anastasija Vučković (prateći vokal), Aleksa Marković (gitara), Ognjen Živić (bas gitara) i Mihajlo Stojanović (bubanj). Bend meša različite zvukove domaće i strane rok muzike, a na njihov zvuk najjači uticaj ima britpop scena sa sredine devedesetih godina prošlog veka. Sky Hook se ne boji eksperimentisanja sa svojim zvukom, pa se tako u njihovoj muzici mogu čuti i ehoi surf roka, zvuka novog talasa koji je dominirao osamdesetih godina, teška distorzija koja krasi hevi metal, ali i moderni talas alternativne muzike. Bend je oformljen maja 2022. godine, od strane Alekse i Mihajla, koji su sve do marta 2023. godine svirali bez pevača. Tada dolazi David u grupu, a ubrzo nakon toga, pridužuje se i njegov mladji brat kao basista benda. Bend je tokom leta svirao na više festivala, jedan od značajnijih je nastup na Demofestu u Banja Luci.

Karte su kupuju na ulazu kluba Fest, cena 500 rsd.

Tagovi: , , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll