Po kratkom postupku po prvi put u Nišu

Rockomotiva
20.12.2023.

Po prvi put u niškom AKC FUZZ bend Po Kratkom Postupku. Lokalna podrška novi mladi bend Stop the Dial. Upad 400 je rsd, a vrata se otvaraju u 21:00.

Tekst: press
Foto: Nemanja Holjevac

Eksperimentalni bilingualni rok bend baziran u Nišu, Stop The Dial (Stilizovano Stop the Dial..) kombinuje energiju pop panka, indie roka i synth pop-a da stvore svoj jedinstveni zvuk.Pokrenut leti 2023. Sa Novom (Milijana Nikolić) kao vokal, Makijem (Jovan Stamenković) i Matom (Mateja Petković) na električnim gitarama, Noel (Dijana Arsić) na basu i sintisajzeru i naravno Djoletom ( Djordje Maksimović) na bubnjevima, ciljaju da zvuk 2000tih i ranih 2010th godina vrate u savremeno doba.

Bend Po Kratkom Postupku je nastao 2002. godine u Beški.

Prva ozbiljna postava se ustalila u leto 2005. i činili su je Branimir Žurovski Fanđa – vokal, Miroslav Veselinović Miki – gitara, Jovan Glavaš Jova – bass gitara i Dragan Anđelković Gagi – bubanj. Ova postava je snimila prvi demo sa 6 autorskih pesama (2006.). Bend počinje s redovnim svirkama po klubovima, gitarijadama i festivalima širom Vojvodine.

Tokom leta 2009. je spremljen materijal za prvi album. Bend napušta basista Jova, a na njegovo mesto je došao mladi Filip Jurić. Ova postava benda ulazi u oktobru 2009. u studio ‘’Matrix’’ (Veternik) i snima prvi album ‘’Iz prve ruke’’. Na ovom albumu su se našle i dve pesme (‘’Svi na ulice’’ i ‘’Istina’’) snimljene u studiju ‘’Headroom’’ u B.Petrovcu za kompilaciju ‘’DEMOnstracija mladosti vol.2’’. Album je postavljen za ‘’free download’’, a kasnije ga je preuzela i ‘’online’’ etiketa ‘’Hi-Gain Records’’.

Nakon promotivnih svirki, bend napušta bubnjar Gagi, a na njegovo mesto je došao Željko Stojanović.

Ova postava je 2012. snimila EP ‘’Sve po spisku’’ u sopstvenoj režiji, a miks i mastering je uradio Boban Nedeljković (studio ‘’Matrix’’). Album može da se preuzme kao ‘’free download’’ sa web-portala ‘’Nocturne magazine’’. Usledile su promotivne svirke po klubovima i nastupi na nekoliko letnjih festivala. Nakon toga, bend je napustio pevač Branimir, a bend je nastavio s radom kao trio u postavi:
Filip Jurić – vokal, bass gitara Miroslav Veselinović Miki – gitara, vokal Željko Stojanović – bubanj.

U novembru 2014. bend snima drugi EP ”U raskoraku” u studiju ”Shockroom” (Sr. Mitrovica). Za snimanje i produkciju je bio zadužen Nemanja Velimirović (ex-Kofein, E-play). Album je početkom februara 2015. godine objavlila kultna nezavisna izdavačka kuća ”SlušajNajglasnije Rec” iz Zagreba. Na albumu se našla i obrada pesme ‘’Ne mogu da pobegnem’’ subotičkog benda Džukele.
Bend nastavlja sa svirkama po klubovima i festivalima, a po prvi put nastupa i u Hrvatskoj i Sloveniji.

Tokom juna i jula 2018. bend je u studiju ’’Socijala’’ u Novom Sadu snimio 10 pesama koje su se našle na albumu ’’Slika i neprilika’’. Za snimanje, miks i mastering je bio zadužen Vladimir Radusinović Radule iz benda Atheist Rap. Album ’’Slika i neprilika’’ je objavila beogradska izdavačka kuća ’’R’n’R Records’’ početkom novembra 2018. godine.

Bend promoviše album na mnogobrojnim klupskim svirkama I nekoliko festivala.

Od aprila 2020. Bend funkcioniše kao četvorka. U bend se vratio Jova, nekadašnji basista benda, ovog puta na mesto druge gitare.
Ovo vreme restrikcija svirki i ostalih okupljanja bend koristi za pripremanje novog materijala.

Tagovi: , , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll