pocket palma najavili koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture

Rockomotiva
07.12.2023.

Synth-pop trio pocket palma krajem rujna je objavio treći studijski album “III”. Izdanje je odmah po objavi proglašeno jednim od najistaknutijih ovogodišnjih regionalnih albuma, a na proljeće sljedeće godine slijedi i njegova velika koncertna promocija. U subotu 16. ožujka 2024. pocket palma stiže na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture, a ulaznice su dostupne u prodaji.

Tekst & foto: promo

Najdraži dio objavljivanja svakog novog albuma uvijek nam je promocija istog u Tvornici kulture. Dugo nismo imali veliki koncert u Zagrebu, a uživo još uvijek nismo svirali većinu novog albuma, jer smo to čuvali upravo za ovu priliku, najavljuju Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek.

Za pocket palma, album “III” predstavlja njihovo najodvažnije izdanje do sada, a kako i sami otkrivaju, ovom su prigodom odskočili od svega što su radili prije:

Zvuk je puno mračniji i više pop te smo se zapravo vratili svojim korijenima, poručuju dobitnici nagrade Porin, koji su s ovim izdanjem dosegnuli i vodeće mjesto službene Top liste prodaje domaćih albuma.

I dok njihova zajednička priča seže u 2012. godinu kada su Anja i Luka pokrenuli Side Project, svoje glazbeno putovanje zaokreću preimenovanjem u pocket palma i odlukom da izvode na hrvatskom jeziku. Debitantski album “pocket palma” iz 2019. s kojeg su predstavili zamijećene singlove “godišnji” i “ono što nam inače nedostaje” daje im snažan vjetar u leđa, da bi se zatim s albumom “Atomi” nametnuli kao jedan od najkreativnijih autorsko-producentskih bendova nove generacije.

Pjesme poput “mene nema“, “Daleki poljupci” ili “zauvijek” postale su svojevrsne himne njihove generacije i oblikovale ih u omiljeno synth-pop ime regionalne scene, a s ovogodišnjim albumom “III”, nošenim singlovima “ne mogu biti kao oni” i “četiri zida“, potvrdili su svoj glazbeni status.

Tvornica kulture jedno im je od omiljenih mjesta nastupa, a publika je ostala oduševljena njihovim posljednjim koncertom u tom kultnom zagrebačkom prostoru, u ožujku prošle godine. Dvije godine kasnije, vraćaju se na istu pozornicu, bogatiji za još jedan hvaljeni studijski album:

Jedva čekamo izvesti sav novi materijal uživo, ali i mnogo starih pjesama u obnovljenim aranžmanima. Nadamo se da se vidimo u što većem broju.

Ulaznice za koncert dostupne su u prodaji putem online platforme Core Event te na fizičkim prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Rockmark i Dirty Old Shop. Pretprodajna cijena je 10 eura, dok će na dan koncerta biti 14 eura. Organizator koncerta je yem, koji poručuje: “Sve što želim znat’ je da je @pocketpalma u Tvornici 16.3.”.

Tagovi: ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll