Porto Morto kaže: “Vrijeme je za čilanje” 6. maja u Domu omladine

Rockomotiva
03.04.2023.

Hrvatski bend “Porto Morto” nastupiće 6. maja u Domu omladine Beograda od 20:30h, u organizaciji Long Play-a.

Tekst: promo

Foto: Foto Vid Redža

Njihov debitantski album “Porto Morto” pojavio se 2016. godine, dok je drugo po redu izdanje “Portofon” izašlo 2019. i iznedrilo hitove “Kuća” i “Hodaj” koju su odradili sa Darkom Rundekom, a koja im je donela tri nominacije za Porin. Godine 2020. pustili su u etar i “live sesson” sa sedam pesama, a onda naredne godine objavljuju spot za pesmu “Vrijeme je za čilanje” i kako kažu “ova pesma je proglas oslobođenja, a spot fantazija u svetu u kome je glavna valuta čil, apstraktan delirijum u kome je glavni cilj osvojiti malo vremena za sebe.

Vrlo brzo nakon “čilanja”, obradovali su sve one koje prate njihov rad singlom “Čekam ih“, i time najavili treći album “Portopop“.

Kako kažu “to je verzija nešto modernijeg ili možda malo progresivnijeg popa, fini balans između zvuka tradicionalnog rokenrol benda i električnog estetskog vokabulara moderne pop muzike koja zapravo nije uobičajena za jedan višečlani bend, koliko je namenjena za solo izvođače”.

Mnogi ih smatraju predstavnicima novog talasa u regionu, i za sedam godina postojanja izbacili su tri studijska albuma, osvojili Porina za najbolji alternativni album, imali niz rasprodatih koncerata po regionu, a rado su viđeni, slušani i u Srbiji.

Ono što ih ističe jeste autentičan vizuelni identitet koji je i te kako razrađen u spotovima, koje sami kreiraju.

A kakvu energiju ova sedmorka širi sa scene, uverite se 6. maja.

Bend čine Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marjan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas) i Marin Živković (saksofon).

Prvi kontigent ulaznica za najveće fanove prodaje se po ceni od 600 dinara a posle toga cena će biti promenjena. Ulaznice se mogu nabaviti putem servisa Tickets.rs.

 

Tagovi: , , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll