Quasarborn 27. maja u sali „Amerikana“

Rockomotiva
10.05.2023.

Beogradski metalci Quasarborn su upravo objavili novi album „Novo oružje protiv bola“ koji su najavili singlom „Ne možeš imati sve“ u decembru prošle godine. Album je dostupan na svim streaming sajtovima i na BandCamp stranici benda.

Tekst & foto: promo

Novo oružje protiv bola je definitivno najautentičnije i „najorganskije“ izdanje Quasarborn-a do sada, ali i prvo na maternjem jeziku. „Urobor“ je već treći spot sa ovog albuma, i plod je dugogodišnje saradnje sa Jovanom Uzelac, a nedavno je objavljen i spot za naslovnu numeru sastavljen od snimaka sa prošlogodišnje evropske turneje.

Koliko se naš drugi album razlikovao od prvog, duplo toliko se ovaj razlikuje od prva dva, bar ja to tako doživljavam, rekao je Luka. Dosta promena je usledilo u prethodne 3-4 godine, od kako smo snimali „A Pill Hard to Swallow.“ Pre svega, ovo je prvi album u kojem je učestvovao Dimitrije. Njegov autorski upliv je u mnogo čemu začinio stil benda, ali autorski se dosta istakao i Tihi, koji je napisao dosta deonica, što gitarskih, što bubnjarskih. Tomas je bas solažicama i prolaznicama oplemenio pesme i dao novu ulogu bas gitari u našim pesmama. Zaista mislim da više nego ikada zvučimo kao – bend. Upravo iz ovog razloga, potrudio sam se da i sama produkcija bude dosta „sirovija“ ovaj put. Nismo koristili razne tehnologije modernog doba koje su korišćene na prethodna dva albuma, i mislim da ovo izdanje na neki način zvuči kompaktnije i „življe“, kao da slušate bend koji svira ispred vas. Same pesme su raznovrsnije nego ikad, ovaj album je baš šaren, i jako smo ponosni na to. Uostalom, sve ćete to moći i sami da osvedočite 27. maja u „Amerikani“!

Produkciju „Novog oružja protiv bola“ potpisuje frontmen Luka Matković, dok su omot, grafike i sav dizajn standardno zaduženje bubnjara Marka Danilovića Tihog.

Quasarborn će promovisati ovo izdanje 27. maja u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda, uz podršku novosadskog post-hardcore benda Polywhy. Karte se u pretprodaji nalaze u Rockfire šopu i BeerSheep-u po ceni od 500 rsd, a na dan koncerta na ulazu će koštati 800rsd.

Quasarborn čine:
Luka Matković – vokal, gitara
Marko Danilović Tihi – bubnjevi
Miloš Tomasović – bas gitara

 

Tagovi: ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll