Samostalni Referenti, Proces i Glasovi Iz Unutrašnjosti u kruševačkom “Zamajcu”

koncert krusevacki klub Zamajac
07.09.2022.

Zajedničkim koncertom bendova Samostalni Referenti (Beograd), Proces (Niš) i Glasovi Iz Unutrašnjosti (Novi Sad) u subotu 10. septembra u kruševačkom klubu Zamajac nastavlja se turneja Music Pocket Gigs.

Cilj turneje je promovisanje alternativne muzike u Srbiji i šire. Ono što ovu turneju čini specifičnom jeste što će obići više od deset gradova u Srbiji i u svakom od gradova će (ako situacija dozvoli) svirati lokalni bend kao podrška bendovima iz drugih gradova.

Samostalni Referenti su prvi beogradski ska bend. Njihov zvuk čini mešavina ska i pank muzike, sa izraženim deonicama trube i trombona koje su pojačane violinom i harmonikom. Izdali su jedan album The GreaTESTIS Hits, ali važe za jedan od ska bendova koji najduže postoji i najaktivniji je u Srbiji i regionu. Na sceni su 26 godina.

Ne fermamo nikoga, a ni nas niko ne ferma. Sem publike. Izdali smo album posle 15 godina, volimo da popijemo, volimo rostilj, fudbal i muziku. I uskoro izdajemo novi album.

Grupa Proces je ska/reggae/punk band iz Niša. Svira od 1995 godine.

Prvi album grupa je izdala za izdavačku kuću Lithium records iz Skoplja 2003 godine. Album nosi naziv Dušanova ulica, na kome se nalazi 9 pesama. Sa tog albuma se izdavaja par pesama za koje su snimljeni spotovi: “Dušanova ulica”, “Novac” , ”Moj san” i “Bezbrižno”.

Drugi album pod nazivom MySka Pesma izlazi 2009 godine. Novih devet pesama predvodi pesma “Ja sam tu “ za koju je snimljen spot, zatim ska obrada pesme niškog benda Danilov Doživljaj Beča “Nikog nema” i pesma “Rio” čiji spot je emitovan na MTV, a sa tom pesmom grupa Proces dugo se nalazi na prvom mestu top liste Gruvanje RT Vojvodine.

Pored dva studijska albuma grupa Proces ima jedan live album i maxi singl.
https://www.facebook.com/proceska
https://www.instagram.com/proces_ska
https://www.discogs.com/artist/465078-Proces

Glasovi iz unutrašnjosti je jedan jako interesantan Rege/Ska/Fank bend koji dolazi iz Novog Sada.

Bend aktivno svira od 2018. godine, dok se sama ideja za bend rodila mnogo ranije u vidu muzičkog projekta.

Nastupali su na raznim festivalima kao što su Majska gitarijada, Rokerijada, ‘Bunt rok”, ‘BARF’, Nišville jazz festival i po klubovima širom Srbije. Rade isključivo autorsku muziku.

Prikupljeni iz raznih delova Srbije, a sastavljeni u prestonici Vojvodine, Glasovi vam donose jednu zaista posebnu i lepu energiju.

Cena ulaznice za Music Pocket Gigs 4 iznosiće 500 dinara.

Uživo

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll