Šank i Inside Out gosti na velikom koncertu Ritma Nereda u Novom Sadu

Rockomotiva
30.11.2023.

Veliki koncert na kojem će grupa Ritam Nereda promovisati album „Novo doba“ zakazan za 16. decembar u Hali 2 Novosadskog sajma dobija ozbiljno pojačanje!

Tekst: promo
Foto: Marko Ristić

Kao gosti nastupiće Punk/Oi bend Šank iz Zagreba, kao i novosadski hardcore bend Inside Out.

Grupa Šank osnovana je 2010. godine. Članovi benda su deo zagrebačke underground punk/Oi!/hardcore scene koji su preko decenije svirali u različitim bendovima, da bi u nekom trenutku odlučili da svoje iskustvo, znanje i energiju pretoče u sopstveni zvuk. Početna ideja bila je da izvode obrade pesama novog talasa, ali nakon prvog okupljanja i zajedničke želje za novim i žešćim zvukom odlučili su da stvaraju svoje autorske pesme. Na zagrebačkoj sceni poznati su po jedinstvenom spoju roka, panka, metala Oi! I ska ritmova. Do sada su objavili pet albuma.

Novosadski hardcore veterani Inside Out nastali su 1993. godine. Nakon mnogobrojnih nastupa tokom turbulentnih devedesetih, 1997. napravili su svoj prvi studijski snimak sa šest pesama. Krajem 1997. godine zvanično su prestali sa radom i nakon dve decenije se ponovo aktivirali najavljujući nove autorske pesme i koncerte. Mnogo zreliji i sa mnogo većom posvećenošću, bend od tog momenta postaje vrlo produktivan i kreativan. Inside Out je 2022. godine objavio studijski album „Revolution“ a u oktobru ove godine su objavili i novi spot za pesmu “Your support”.

Mi smo uvek na našim koncertima podržavali kvalitetne bendove iz regiona. Veoma se radujemo ovom susretu i sigurni smo da će biti veče za pamćenje, rekli su momci iz benda Ritam Nereda.

Pre ovog velikog koncerta u Novom Sadu, bend Ritam Nereda promovisao je album „Novo doba“ u Beču, Nišu, Beogradu i Zagrebu. 2. decembra nastupiće i u banjalučkom klubu KSB zajedno sa bendom Charna.

Ulaznice za koncert u Novom Sadu u prodaji su po ceni od 1500 RSD, putem mreže Gigstix: https://new.gigstix.com/event/ritam-nereda-novi-sad-16-decembar-2023/

 

Tagovi: , , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll