Short Reports finišira turnej u Kraljevu, Jagodini i Beogradu

Rockomotiva
21.05.2024.

Duo Short Reports koncertima u Kraljevu (klub Thrill Bar Gallery – PETAK 24.05.) i Jagodini (Klub SVITAC – SUBOTA 25.05.) završava prolećni tour i svira ponovo 13.06. u KST-u u Beogradu sa grupom Artan Lili kao support act.

Tekst & foto: press

U toku leta, aktivnost benda će biti smanjena po pitanju koncerata zbog snimanja drugog albuma koji je ovaj put na Srpskom jeziku, a u toku leta će izaći i novi spot za jednu od pesama sa pomenutog albuma. Duo Short Reports za jesen najavljuje još jednu dužu turneju i objavljivanje novog albuma kao i nove spotove za pesme sa istog.

Short Reports je art punk duo iz Novog Sada. Bend su napravili Nemanja i Nikolette bivša bubnjarka, koja je posle tri godine aktivnog rada morala da napusti bend. U toku ove tri godine objavljan je prvi album “Cats VS Dogs” (samizdat) sa kojeg su pušteni singlovi/spotovi za pesme: Connection, Bad Side, Standoff (koja je bila na prvim mestama top lista širom regiona), Goodbye, You And Me i Lie. Drugi album najavio je singl “Nisam” koji je izašao u toku 2023. a prekid rada prvobitne postavke dua krunisala je pesma “Vožnja” za koju je spot izašao na kraju 2023.

Ovaj pesma/spot je za kratak vremenski period prešla preko 50k pregleda i bila na raznim top listama širom Balkana. Druga kratka iteracija benda bila je trio gde je bila ubačena i klavijatura (Katarina M.) ali zbog logističkih problema, Short Reports u martu 2024. se vraća na standardnu postavku, duo koji sada čine:

Nemanja Velimirović – Gitara/Glas
Aleksandar Milovanović – Bubanj

Posle 70 koncerata širom regiona, predstavljanjem Novog Sada u Luksemburgu 2022. (Evropska Prestonica Kulture), nastupa na Exit festivalu (2023.), PIN Music Festivalu, Skoplje 2022., Nisville Jazz Festivalu (2023.), Kaleidoskopu Kulture (2022. i 2023.), BARF Festivalu u Beogradu, zajedničkim nastupima sa Artan Lili (Banjaluka 2021.) i Funk Shui i EGO (Niš, Banovina 2021.)… i mnogim mini turnejama po Balkanu i Evropi, bend najavljuje drugi album na Srpskom jeziku . U okviru prolećne turneje 2024. Short Reports svira 10ak gradova u regionu i najavljuje jesenju turneju koja će obuhvatiti otprilike isti ili veći broj koncerata po Balkanu i Evropi.

Tagovi: , , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll