ST!LLNESS, Tidal Pull i IDEM su prva imena na Mudri Brk Festivalu

Rockomotiva
20.04.2023.

Masu dobar đir ove godine umjesto dva dana, publiku očekuje punih tjedan dana od 24. do 30. srpnja. Osim središnjeg glazbenog programa 28. i 29. srpnja u Ljetnom kinu Jelsa, organizatori će kroz tjedan ponuditi dodatni kulturni i zabavni program. Sva tri benda dolaze predstaviti nedavno objavljene albume koje ćete u vinilnom obliku moći kupiti i na samom festivalu.

Piše: Đurđica Sarjanović
Foto: promo

Kultni rap/rock/reggae bend ST!LLNESS, nakon deset godina diskografske pauze, vratio se sjajnim, četvrtim studijskim albumom „Kocka je okrugla“. Album je završio u Top 5 albuma godine po većini hrvatskih i regionalnih glazbenih kritičara, osvojio nagradu Ambasador u kategoriji Dub & Reggae izdanja godine, tri nominacije za nagradu Rock&Off i u više kritika nazvan jednim od najboljih hrvatskih povratničkih albuma. ST!LLNESS na ovom albumu čine Mario Validžić (bubanj), Krunoslav Kobeščak (perkusije), Marko Pinjuh (bas gitara), Ante Ljubičić (gitara i programiranje), Ognjen Zečević (klavijature, ritam gitare, programiranje, synth i sampleovi) i Ivan Jurić (tekst, vokali, programiranje, sampleovi i synth). Sjajna ekipa nakon uspješnih koncerata diljem regije ovog ljeta stiže u Jelsu na pozornicu Ljetnoga kina.

Tidal Pull je bend koji sebe naziva kopljonošom Big Indie žanra. Također je bend koji je prije godinu dana objavio album prvijenac – „Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini“ te prikupio brojne hvalospjeve od strane kritike, uz dva singla, dva spota i dva live sessiona. Isto tako je i bend koji je s prvim samostalnim koncertom gotovo rasprodao KSET te je osvojio nagradu Rock&Off u kategoriji Veliki prasak godine. Vilim Hrastek (vokal), Ivan Blažinović (gitara), Luka Žgrablić (gitara), Borna Šućurović (bubnjevi) i Stefan Španiček (bas gitara) stižu na drugi Mudri Brk Festival puni energije i volje za pokazati svima na Hvaru kako zvuči novo doba masu dobre muzike.

Antun Aleksa je kantautor, multiinstrumentalni glazbenik, booker, menadžer, festivalski organizator, diskograf i dobri duh aktualne zagrebačke scene. Poznat je po sviranju u sjajnim bendovima Porto Mortu, Trophy Jumpu i JeboTon Ansamblu, a u 2023. godini se odlučio uploviti u solo vode projektom IDEM. Debut album “poyy” će biti objavljen u svibnju ove godine pa će tako IDEM doploviti i do Jelse, a “ŠtetaŠtetaŠteta“, “Potopi Ovaj Brod” i “Par put godišnje” samo su neke od pjesama koje će predstaviti publici na masu dobrom festivalu usred otoka Hvara.

Prva DJ imena su već poznata od prošle godine. Najmlađi DJ-evi festivala DJ Svemir (8) i DJ Čemer (17). S obzirom da su oduševili u prvoj godini, zaslužili su status residenta svake godine.

Mudri Brk Festival poziva i sve bendove s otoka Hvara da se prijave za svirku na pozornici Ljetnog kina Jelsa. Najbolje je prvo se pokazati lokalnoj publici, a ekipa festivala Mudri Brk odlučila je dati šansu svima koji misle da imaju dovoljno volje i želje zasvirati s renomiranim imenima hrvatske scene. Prijaviti se možete putem poveznice do 20. svibnja ove godine, nakon čega će biti poznato tko je sretni pobjednik natječaja koji će zasvirati na samom festivalu.

Ulaznice za Mudri Brk Festival po cijeni od 15 eura dostupne su putem sustava Core-event. Svi koji su propustili nabaviti dvodnevne ulaznice “Infišani”, sada mogu ispraviti nepravdu i nabaviti karte “Di je priša”.

Tagovi:

Uživo

© Copyright 2015 - 2023 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll