Stoner velikani Unida premijerno u Beogradu

Rockomotiva
06.10.2023.

Legendarni američki stoner bend Unida dolazi prvi put u Srbiju! Na turneji će im se pridružiti rumunski stoneri Roadkill Soda. Mesto ove posebne svečanosti je beogradska Zappa Baza, a datum za zapamtiti je 18. oktobar (sreda). Ulaznice po pretrprodajnoj ceni od 2000 dinara mogu se kupiti online putem Gigstix-a, kao i na svim njihovim prodajnim mestima i u Zappa Baru.

Tekst & foto: press

Unida je bend koji je osnovan 1998. godine u Kaliforniji. Nakon raspada bendova Kyuss i Slo Burn, John Garcia se pridružio Arturu Seayu i Miguelu Cancunu, koje je smatrao izuzetnim muzičarima. Ime benda dolazi od španske reči za “ujedinjeni”, jer je to, prema Garcijinim rečima, najbolje opisivalo drugasrtvo među muzičarima iz pustinje i općenito okolnosti iz kojih je bend nastao i rastao. Godinu dana nakon osnivanja, izdali su prvi split sa švedskim stoner bendom Dozer, a zatim i prvi kultni album “Coping With The Urban Coyote”, na kojem se nalazi i njihov najveći hit “If Only Two”. Njihov drugi album “The Great Divide”, na kojem je radio i legendarni producent Rick Rubin, nikada nije službeno objavljen zbog administrativnih problema, ali ga je bend prodavao na svojim nastupima kao nezvanične kopije. Takođe, njihova pesma “Black Woman” se našla na video-igrici Tony Hawk’s Underground.

Bend se više puta rastajao i ponovno okupljao, a od prošle godine su ponovno aktivni. Na ovoj turneji će umesto Garcie na vokalu biti Mark Sunshine (Riotgod, Patriarchs in Black), a o njihovom odnosu sa Garcijom se može pročitati na https://shorturl.at/gpJQR. Bend će, pored svojih klasika, svirati i neke nove pesme kao najavu za album koji bi uskoro trebao da izađe.

Roadkill Soda je rokenrol/stoner bend iz Bukurešta, osnovan 2011. godine. Članovi benda su Mircea Petrescu “Hotshot Eagle” (vokal), Mihnea Ferezan “Panda Elixir” (gitara), Victor “Vava” Ferezan (bas) i Mihai Nicolau “Baby Jesus” (bubanj). Bend ima tri zvanična izdanja: “A fucked up trip gone bad” (2011), “Oven Sun” (2013) i “Yo no hablo Ingles” (2014). Svirali su na raznim festivalima u regionu, a među bendovima s kojima su delili pozornicu vredno je izdvojiti imena kao što su Billy Idol, Nick Oliveri, Karma to Burn i Planet of Zeus. Dva dana kasnije ova dva benda imaju koncert i u Zagrebu, točnije u Močvari, takođe u organizaciji agencije Hangtime.

Tagovi: ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll