Tortuga i Maha Sohona u nedelju u Dorćol Platzu

Rockomotiva
11.11.2023.

Prava psihodelična veče sprema se ove nedelje (12. novembra) u Dorćol Platzu.

Tekst & foto: press

Tom prilikom beogradskoj će se publici predstaviti poljski stoner psihodeličari Tortuga i švedski desert rokeri Maha Sohona, a za oba benda ovo će biti premijerni nastup u Srbiji. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1 100 dinara mogu se kupiti putem Gigstix-a, a na dan će da koštaju 1 400 dinara.

SATNICA:
20:00 Vrata
20:30 Maha Sohona
21:30 Tortuga

Jako se veselimo doći u Srbiju gde još nikad nismo svirali i predstaviti našu muziku. Očekujte jedno lepo psihodelično nedeljno veče, taman da se pripremite za novu sedmicu. Osim našeg novog albuma ITERATIONS, moći ćete poslušati koju našu pesmu sa starijih albuma. Naravno, nemojte propustiti svirku i naših drugara iz Maha Sohone. Vidimo se u nedelju u Dorćol Platzu, izjavili su momci iz benda Tortuga.

Tortuga (španj. kornjača) je bend osnovan 2016. u Poznanu. U počecima ih je spojila ljubav prema pričama H.F. Lovecrafta, horrorima i doom metalu, a tu su radost željeli podeliti s istomišljenicima i fanovima diljem svijeta. Do sada su izdali tri albuma: “Tortuga” iz 2017. i “Deities”, dok je treći album ITERATIONS izašao 27. oktobra. Članovi benda su: Marmur (bubnjevi), Heszu (bas), Bablo (gitara,vokal) i Kłosu (gitara, synth, vokal).

Maha Sohona je švedski fuzz rok trio nastao 2012. u gradu Umea, a koji čine Johan Bernhardtson (gitara i vokal, Thomas Hedlund (bas) i David Lundsten (bubnjevi). Dosad su izdali jedan EP i dva albuma: Sol (2013, EP), Maha Sohona (2014.) i Endless Searcher (2021.)

Ljubitelji bendova kao što Colour Haze, Re-Stoned i Naxatras nipošto ne smeju da propuste njihov koncert.

Tagovi: , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll