Vlatko Stefanovski nastupa 27. maja u Užicu

Rockomotiva
16.05.2023.

Jedna od najvećih gitarskih zvezda bivše Jugoslavije, Vlatko Stefanovski, virtuoz na gitari bez premca, koji je ogromnu slavu i kultni status stekao sa legendarnom makedonskom grupom Leb i sol, nastupiće 27. maja u Užicu sa svojim triom. Koncert će biti održan u bašti GKC-a, sa početkom od 21:00 sat.

Tekst: promo
Foto: Marina Pešić

Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše svoje poslednje studijsko ostvarenje „Taftalidze shuffle”. Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skoplju i kvartu Taftalidze („Taftalidže“) koji ima posebno mesto u njegovom srcu. Pesme su zato posebno intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika.

Pored nekoliko pesama sa poslednjeg albuma, Vlatko će odsvirati i sve one hitove po kojima je poznat, kao što su: „Čuvam noć od budnih”, „Jovano, Jovanke”, „Uči me, majko, karaj me”, „Kao kakao”, „Čukni vo drvo”, „Skopje”, „Makedonsko devojče”, „Mamurni ljudi”, „Gipsy song”…

Stefanovski je počeo da svira gitaru sa 13 godina, a već sa 18 godina osnovao je grupu Leb i sol, koja je ubrzo postala jedna od najvažnijih i najpopularnijih rok grupa bivše Jugoslavije, vešto kombinujući makedonsku tradicionalnu muziku i savremeni rok.

Nakon raspada grupe Leb i Sol, Vlatko Stefanovski od sredine devedesetih razvija vrlo uspešnu solo karijeru.

Ulaznice po ceni od 1500 rsd su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici GKC-a svakog radnog dana od 11 do 16 sati.

Tagovi: ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll