Vranjković u subotu u kraljevačkom klubu “Play”

Rockomotiva
07.02.2024.

Posle rasprodatog decembarskog koncerta u mts Dvorani Nikola Vranjković se sa svojim bendom vratio u omiljene klupske prostore – u subotu, 10. februara nastupiće u kultnom kraljevačkom klubu “Play”. Početak svirke zakazan je za 20:30.

Tekst: press

Foto: Goran Biševac

Nikola Vranjković je kultni beogradski rok autor, pesnik, kompozitor i muzicki producent.

Više od decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out sa kojim je snimio četiri studijska albuma; Crno Belo i Srebrno (1994), Godina sirotinjske zabave (1996), San koji srećan sanjaš sam (1998) i Ako imaš s kim i gde (2005).

Njegov prvi samostalni album Za ovde ili za poneti izašao je 2001. godine uz istoimenu knjigu pesama, a posle raspada matičnog benda objavio je mini album i knjigu Bremeplov (2014) (sa muzičarima bendova Darkwood dub, Orthodox Celts i Goribor) i dvostruki album Veronautika (nazvan po istoimenoj pesmi snimljenoj sa Damirom Martinovićem MrletomLet3) u novembru 2017.

U decembru 2019. izdaje trostruki živi album Biološki Minimum snimljen na koncertu u Kombank Dvorani u Beogradu.

U maju 2022. izdaje mini album sa četiri pesme Teorija zabave.

Po rečima Dragana Ambrozića njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je umetnik koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina.

Tagovi: , , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll