Xanadu i pliš u klubu Kvaka 22

Rockomotiva
10.04.2024.

U petak 12. aprila od 21:00 u beogradskom alternativnom muzičkom prostoru Kvaka 22 nastupaju Xanadu i sastav pliš.

Tekst & foto: promo

Xanadu je alternativni izvođač elektronske muzike iz Beograda, čije su pesme mešavina funka, hip-hopa i synth-popa, sa duhovitim tekstualnim deonicama. Najpopularnije pesme su mu „Kopenhagen“, „Bilo bi nam fino (da sam latino)“ i „Džemp“, ali ima i veliki broj drugih pesama u različitim stilovima. Na nastupu obećava korektan provod, solidno pevanje i razmrdavanje vaših delova tela potrebnih za đuskanje ili makar nihanje.

Sastav pliš formiran je u Beogradu krajem 2018. godine kao rezultat deljene ljubavi prema gitarskom indi zvuku s početka novog milenijuma, čiji uticaj se može čuti u njihovom zvuku i pesmama. Čine ga četiri plišana momka, Branislav Cvetković (gitara i vokal), Stefan Drča (gitara), Petar Sutara (bubnjevi) i Aleksa Gajić (bas i vokal).

Kombinujući nostalgične melodije i nestrpljive ritmove, pliš istražuje sve ono što pokreće, ali i predstavlja izazov za mladog čoveka. Bend opisuje sebe kao nešto što se oseća na koži, golica i prija. Neke od njihovih pesma, kao što su „Daljine“, „Sedmice“, „Padobran“ i „Kraljica“ publika je imala priliku da čuje na njihovim dosadašnjim nastupima. Trenutno rade na pripremi debitantskog EP-a, koji će biti objavljen tokom 2024. godine.

Karte za koncert se mogu kupiti na ulazu po ceni od 500 rsd. kao podrška izvođačima, autorstvu i muzičkom stvaralaštvu.

Tagovi: , , ,

Uživo

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll