12 novih izdanja za ulazak u 11. godinu PDV-a… i to nije sve

Rockomotiva
29.10.2023.

Nezavisna izdavačka etiketa krenula je s radom 1. studenog 2013, digitalnim izdanjem pulskog punk rock benda FOB, i njihovog albuma “…Ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome…”.

Tekst & foto: press

Simbolično na Dan mrtvih, u doba koje se smatralo odumiranje diskografije kakvu smo dotad poznavali, s naglaskom na pad značaja fizičkih nosača zvuka. Motivirani ljubavlju prema gramofonskim pločama članova tima od malih nogu, PDV stoji za Prekomjernu Dozu Vinila.

Ali ponajprije da bismo pomogli i izdanjima dodatno osnažili i promovirali domaću i regionalnu nezavisnu scenu, stilski neodređeni, objavljujući ono što smatramo među ponajboljim ostvarenjima, u startu frustrirani znajući da ne možemo stići baš sve.

I eto unatoč predviđanjima da će dominacijom downloada i streaminga fizički mediji polako nestati, PDV je – i to ne jedini – danas sve jači, objavivši u minulom razdoblju čak 66 izdanja, te nekolicinu singlova, od kojih je gotovo pola izdanja do sada rasprodano.

Uz dominaciju vinila kao medija, PDV dakako objavljuje i na drugim formatima i oblicima produciranja, pa je istovremeno ili ubrzo nakon zaslužio i inačice:

PDV – Puna Digitalna Vreća – za digitalna i CD izdanja, kao i
PDV – Pakleno Dobar Video, za produkciju video spotova i ostalih video materijala

U našu 11. godinu odlučili smo ući tako da tu brojku značajno povećamo, najavljujući zasad čak 12 novih izdanja, kao i uvijek do sada, žanrovski različitih, glazbeno odličnih nezavisnih izvođača, u nastavku istaknutih abecednim redoslijedom:

ALERGIJA – nakon 14 godina zadarski oi/street punkeri se vraćaju na scenu, te uz već 3 objavljena singla, i prateće videospotove, uskoro objavljuju svoj 4. studijski album.

AMNASTI – zajednički projekt Ane Ćurčin i Marka Nastića, početkom studenog objavljuju prvi singl, a album, u suradnji s POP Depresijom, izlazi u veljači.

BAMWISE – dugoočekivani EP zagrebačkih elektronskih dub reggae majstora očekujemo da ugleda svijetlo dana sljedeće godine.

DUBAR SOUND – producent Dražen Čižmek, Brođanin s trenutnom adresom u Berlinu, svoj novi album, stilski dub, ali s utjecajima elektronike, grimea, dubstepa, garagea i hip-hopa, objavit će sljedeće godine u suradnji s Warrior Charge Recordsom iz Italije, i još jednom pokazati zašto je jedan od najtalentiranijih glazbenika svoje generacije.

IVAN KOMLINOVIĆ – hiperproduktivni domaći techno DJ, koji na sceni djeluje preko 20 godina, u svojem kućnom laboratoriju je izmiksao jedan jedinstveni album koji će s nama podijeliti 2024. godine.

NULA – 30 godina od izlaska albuma “Pobjedimo laž” stiže nam novi album kultnih domaćih hardcore punkera.

ONE DREAD – debitantski album zagrebačkog reggae/dancehal/dub sastava kojeg čine četvorica instrumentalista predvođenih trima vokalisticama.

PARDON – prvi album makarskih punkera kojim će sigurno oživjeti dalmatinsku alternativnu i punk scenu.

STONEBRIDE – jedni od predvodnika domaće heavy rock i stoner scene svoju punoljetnost kao bend obilježavaju novim studijskim albumom.

VLADIMIR & KALAFAT – tradicionalna glazba Dalmacije reinterpretirana u glazbenim vizijama ansambla, i uz stihove Miljenka Jergovića, novim albumom pokušava odgovoriti što je Mediteran danas.

WASSERDICHT – slovenski hardcore punkeri, jedan od bendova koji su se pojavili na prvoj 7” kompilaciji “Preko zidova nacionalizama i rata” (1996.), i trebali nastupiti na sad već legendarnoj krvavoj Noći vještica u samoborskoj Kuglani 1995. godine, u originalnom sastavu izbacuju novi album, u suradnji s God Bless This Mess Recordsom (Slovenija).

HEALING SOUNDS VOL. 2 – drugi dio kompilacije “Healing Sounds”, dobrotvornog kompilacijskog albuma domaće elektroničke scene s ekskluzivnim pjesmama, nastalim isključivo za ovu priliku, uskoro će, nakon dugog iščekivanja, biti dostupan na LP-u.


Rođendanski popust u PDV prodavaonici ploča kroz cijeli studeni

PDV se dosadašnjim radom prometnuo u jednu od agilnijih nezavisnih izdavačkih kuća sa naglaskom na izdanja regionalnih izvođača raznolikih žanrova i stilova. Izvođači iz sfere dub, punk, hip-hop, rock, hardcore, alternative, jazz, world music te elektronskog izričaja našli su izdavački dom svojim glazbenim djelima.

Tagovi:

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll