Objavljena „Hali Gali #2“ kompilacija

Rockomotiva
20.02.2024.

Krajem 2019. godine beogradski kolektiv Hali Gali svetu se predstavio kompilacijom sa devet novih pesama i krenuo u avanturu sa koncertima, festivalima i brojnim pratećim akcijama. Četiri godine i par meseci kasnije Hali Gali vraća se sa novim muzičkim izborom i presekom stanja jednog segmenta beogradske scene.

Tekst: press

Na „Hali Gali #2 nalazi se deset bendova i deset novih pesama. Od učesnika na HG1 tu su Šajzerbiterlemon, Sitzpinker, proto tip, Vizelj, Gazorpazorp, sv. Pseta i KOIKOI, a novi članovi kolektiva su Daze, Cactus Fileds i Ubili su Batlera. Kompilacija je nastala u produkciji HG, Kišobrana i Pop Depresije i dostupna je na digitalnim platformama, bandcamp-u i YouTube-u, a tokom leta biće objavljena i na ploči.

Šta se nalazi na Hali Gali #2 kompilaciji?

Regionalna rokenrol atrakcija KOIKOI ima novu pesmu, katarzičnu stadionsku himnuPutem mimoza“ i to im je prva nova pesma od izlaska albuma „Pozivi u stranu“ (2021).

FOTO: Nemanaj Knežević

Vizelj se posle energetske bombe „Ne vidim te od dima“ (2022) i serije eksplozivnih koncerata javnosti obraća kombinacijom vlaške i vudu magije i jednim dabovanim seksom od Crne Magije“.

FOTO: Strahinja Vukić

Šajzerbiterlemon nastavlja da širi svoju zvučnu paletu i pravi korak dalje u odnosu na „Na dugačkim poljima“ (2022) i to sa furioznom „Dok požar okružuje grad“.

FOTO: Strahinja Vukić

Proto tip uz gosteEmiliju Đorđević (Koikoi, Emma & Jimmy) na bekvokalima i Miloša Stevanovića Lavana (Neven) na trombonu, nastavlja da se bavi životnom metafizikom, kao što su to suptilno najavili na „S ivice sanjanja“.

FOTO: Aleksa Bartol

Gazorpazorp na jesen objavljuje svoj debitantski album, a do tada biće nekoliko singlova – za HG2 spremili su „Proleće“, pravi koledž radio hit.

FOTO: Ana Žeželj

Sitzpinker spremaju debitantski album, njihov „Tren sigurnosti“ je ditorzirano talasanje između haosa i mira. sv. Pseta kraj 2023. godine obeležili su oproštajnim albumom„Н​е​п​о​з​н​а​т​о и​с​к​у​с​т​в​о​.“, a naHG2 oproštaj podvlače sa „Ćuti, ćutaću i ja“.

FOTO: Ana Žeželj

FOTO: Nađa Kastratović

Od novih bendova tu su milanovačko-beogradski Cactus Fields, koji sanjaju budni na„Izgubljenima“, najmlađi HG članovi Daze snimili su prvu pesmu na srpskom jeziku „A ti, da ti“.

FOTO: Staša Popović

FOTO: Marija Cerović Arsenijević

Možda ceo duh Hali Gali kolektiva najbolje sublimiraju Ubili su Batlera koji su na „Utorkom, ponekad“ u svet poslali poruku „ovde nema nikog, nikog osim nas“.

FOTO: Ubili su batlera

Pesme su snimljene tokom jeseni 2023. u Down There studiju saUrošem Milkićem, miks su tokom decembra i januara radili Andrej Mladenović, Uroš Milkić, Goran Crevar i Veljko Milinković. Dizajn omota delo je Petra Micića.

Premijerno predstavljanje kompilacije biće na Mentu u Ljubljani u petak 23. februara u Gala Hali, u Zagrebu u AKC Attack 24februara i u okviru Kontakt konferencije u Beogradu 23. marta Dragstoru.

Hali Gali vol. 2 // (c) & (p) 2024. Pop Depresija/Kišobran
Ubili su Batlera – Utorkom, ponekad 4:23
Sitzpinker – Tren sigurnosti 3:02
sv. Pseta – Ćuti, ćutaću i ja 3:43
Vizelj – Crna Magija 5:55
proto tip – Želje 3:40
Gazorpazorp – Proleće 3:34
Daze – A ti, da ti 3:46
Cactus Fields – Izgubljenima 2:46
Šajzerbiterlemon – Dok požar okružuje grad 3:50
KOIKOI – Putem mimoza 5:56

Tagovi: , , , , , , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll