Adastra načinila dvostruku glazbenu posvetu preminuloj Emi

Rockomotiva
22.02.2024.

U čast izuzetne, nedavno preminule devetnaestogodišnje rukometašice Eme Groznice, grupa Adastra predstavlja posvetu kroz dvostruku glazbenu interpretaciju – energičnu rock i intimnu akustičnu verziju pjesme “Ema”. Frontmen benda Jeronim Szabolcs Marić autor je dirljivoga teksta, glazbe i aranžmana.

Tekst & foto: press

Ema, kao vrhunska sportašica i iznimna osoba, utjelovljuje sve što je dobro u svijetu sporta i izvan njega. Imala je izvanrednu osobnost. Ema je bila ispunjena dobrotom, toplinom, poštenjem, suosjećajnošću, životnim veseljem, snagom i ljubavlju. Bila je i ostala inspiracija mnogima. Sjećanje na njen osmijeh s rukometnog igrališta motivira na pobjedu, upornost, učenje i radost. Ema nas podsjeća da sport nije samo natjecanje, već i prilika za zajedničko, zdravo druženje i međusobno uvažavanje, potičući navijače i igrače da podržavaju sa stavom za, a ne protiv, rekao je Jeronim Szabolcs Marić.

Grupa Adastra prošle godine objavila je peti album, “Tajni Prolaz“. Izdanje sadrži jedanaest ljubavnih, rock pjesama, a među njima je jedna angažirana pjesma “Tanki zid” posvećena podizanju svijesti o problemu nasilja nad ženama, koja je napisana u suradnji s autorom Zoranom Brajevićem.

Grupu Adastra čine Jeronim Jerko Szabolcs Marić (pjevač, gitarist, tekstopisac, producent i redatelj), Armando Filipi (bas gitara), Vladimir Jevicki (gitare) i Dinko Lupis (bubnjar, prateći vokal).

 

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll