Ana Ćurčin i Marko Nastić su Amnasti, “It Took Me So Long” je njihov prvi singl

Rockomotiva
04.04.2024.

Neke saradnje moraju da se dogode, iako na prvi pogled deluju sasvim nemoguće. Ana Ćurčin svoju muziku stvara i objavljuje više od deset godina, Marko Nastić je legendarni DJ i producent prisutan na sceni više od dve decenije i evo ih na jednom sasvim novom početku, na zajedničkom projektu Amnasti.

Tekst: press
Foto: Nebojša Babić

Pred vama je video “It Took Me So Long“, prvi singl istoimenog albuma, koji će kao zajedničko izdanje na ploči i digitalno objaviti nezavisne izdavačke kuće Pop Depresija i PDV Records.

Pesma It Took Me So Long je za mene o trenutku odluke, pravljenju reza i promene, dakle odmicanja od nekog starog obrasca. Istovremeno je to jedna od pesama koja je najbliža “pop” formi za mene na celom albumu, tako da nosi sa sobom i neku lakoću, ritmičnost koja te pokreće. Kad na sve to dodamo Neu koja je stvorena za potrebe spota i vodi nas u digitalni svet, sve postaje još uzbudljivije. Jedna od vodilja unutar našeg projekta jeste kreiranje uzbudljivog i progresivnog vizuelnog sadržaja, kaže Ana Ćurčin.

Futurustički video izmaštao je Milan Ličina, koji je stvorio Neu, kroz koju je oživeo Anine stihove na neverovatan način.

U spotu pratimo Neu koja predstavlja ženski princip. Njeni pokreti su usklađeni sa dinamikom pesme i kroz koreografiju posmatramo kako se oslobađa uticaja koji je simbolično vežu za odnose. Svetlosne niti koje slobodno prolaze kroz nju sugerišu da tim trenucima upravljaju naši unutrašnji osećaji, dok ples predstavlja univerzalnu poruku o prevazilaženju izazova. Želeo sam da u potpunosti iskoristim mogućnosti savremene real-time tehnologije. Snimljeni su stvarni pokreti tela i lica kroz motion capture, a zatim preneti na digitalnog humanoida kroz skeniranje i adaptaciju u MetaHuman karaktera. Sve ostalo, od animacije do montaže, realizovano je u Unreal Engine-u, objašnjava kreativni proces rada na spotu Milan Ličina.

Amnasti LP artwork

Čini mi se da je pesma “It Took Me So Long” prošla kroz najviše transformacija tokom godina rada na albumu. Svaka verzija mi se dopadala, ali sada je konačno dobila svoj savršen zvuk. Kako je ova pesma naslovna na albumu, jer kako sam naziv kaže – dugo nam je trebalo da završimo album – mislim da je savršen izbor za singl koji će predstaviti naš prvenac publici. It took us so long, but it was all worth it , sumira rad na pesmi i albumu Marko Nastić.

Kompletan album “It Took Me So Long” s osam pesama biće dostupan 26. aprila digitalno i na ploči. Pre-order ploče kreće s izlaskom singla, a svoj primerak rezervišite na sajtovima PDV records i Antishopa, kao i na sajtu Pop Depresije.

Tagovi: , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll