Ana i Urban predstavljaju spot “Kažu svi da izmišljam”

Rockomotiva
16.07.2024.

Emotivni duet “Kažu svi da izmišljam” finalistkinje shoua „The Voice“ Ane Širić i njenog mentora Damira Urbana, munjevito je osvojio srca slušalaca, plasirao se u službenu radijsku top listu HR Top40 i YouTube trending, a sada stiže i unikatan video spot u režiji Milice Czerny Urban.

Tekst: press
Foto: Milica Czerny Urban

Spotom za ‘Kažu svi da izmišljam’ sam želela da ispričam priču o ljudima, koji, iako sve sluti da će im se životi ispreplesti, ostaju stranci, ali vezani pesmom. Mislim da pesme imaju tu snagu da intimnu priču pričaju univerzalnim jezikom i tako povezuju ljude koji se možda nikada neće zapravo susresti. Tako Anina pesma postaje pesma, ne samo i Damirova, nego i svih nas, ispričala je Milica.

Talentovanoj Ani ovo je ujedno bilo i prvo iskustvo snimanja spota, a kako sama kaže, doživela ga je u najboljem mogućem društvu:

Moje prvo iskustvo sa snimanjem video spota za pesmu, uz najbolje ljude koji su me okružili – Milicu i Damira, opisala bih kao izazovno, zanimljivo i predivno iskustvo. Ugođaj koji je Milica dočarala svojom idejom, predivno prenesenom na video, u prvi mah me jako iznenadio, trebalo mi je vremena da sebe počnem da gledam iz druge perspektive. Lepota prizora jednostavnih scena predivno i skladno utapa tekst i melodiju pesme. Susret bez susreta, ljubav u međuprostoru. Presretna sam jer je Milica u spotu sačuvala Damira i mene, prikazala nas onakvima kakvi jesmo, bez lažnih predstavljanja.

Urban, čija supruga Milica prisustvuje u procesu stvaranja svake njegove pesme presretan je što je video spot snimila upravo ona:

Obzirom da je Milica osoba sa kojom živim i koja prisustvuje stvaranju svih pesama – od početne ideje, raznih dvoumljenja, prvih reči zapisanih na papiru ili akorda na gitari, sve do trenutka kada je pesma sasvim gotova, najsretniji sam (ali i najsigurniji!) kada uspe pronaći dovoljno vremena i odluči da napravi spot za određenu pesmu! Do samog snimanja, mi smo već toliko toga raspravili i kroz toliko toga prošli, da nemam nikakve sumnje oko toga hoće li pronaći baš najbolji način da vizuelno dočara tj. ispratiti pesmu.

Urban se osvrnuo i na senzibilitet i estetiku spota:

Ovaj put me dužina trajanja nekih kadrova kao i sama fotografija, lagano podsećaju na francuske noir filmove, a obzirom na to da sam odrastao na tom talasu, niko sretniji od mene. Mislim da je ovaj spot savršen partner pesmi. Odmeren, nenametljiv, ali zavodljiv i na neki, sasvim poseban način, tajnovit.

Svima koji su pratili Anin put u šou „The Voice“ nije neočekivano da je baš njena pesma izazvala ovakve reakcije. Tokom takmičenja, Ana Širić i Urban postali su prijatelji, a pre finala je mnogima omiljeni mentor zamolio gledaoce da mladu umetnicu podrže i nakon završetka takmičenja, a sudeći prema reakcijama nakon objave njenog prvog singla, publika za Anu ima samo ljubav.

 

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll