„Apsurdistan“ i „Wild Wild East“ na vinilu za 20 godina Dubioze

Rockomotiva
19.10.2023.

Nakon prva dva vinilna izdanja Dubioza Kolektiv nastavlja obilježavati 20 godina rada novim pločama. Od danas će se u prodaji, u izdanju Menarta, naći dva izuzetna albuma, ključni momenti diskografije – „Apsurdistan“ i „Wild Wild East“. U sljedećim mjesecima stižu i ostali albumi u rođendanskoj vinilnoj kolekciji.

Tekst & foto: press

Na svoju desetu godišnjicu album „Apsurdistan“ dobio je i svoje vinilno izdanje.

10 godina nakon objavljivanja Apsurdistana, Ronaldo još uvijek ne igra za BiH, nismo našli bušotinu nafte u bašti, ni Sejdić, ni Finci nisu konstitutivni, a ni Šveđani ne čekaju u redu za vize ispred naše ambasade… Valjda u narednih 10 bar nešto ostvari. Jest’ da će Ronaldo tad’ već biti u penziji… – optimistična je Dubioza povodom novog izlaska albuma.

Najbalkanskiji pregled balkanske propasti“, kako ga je nazvao jedan medij, postao je i najpoznatiji i najuspješniji Dubiozin regionalni album na krilima doslovce kompletnog materijala. Prava je rijetkost da jedno izdanje predstavi toliko jakih singlova i pjesama i zauzme toliko prostora u koncertnim set listama. „Tranzicija“, „Prvi maj“, „Kažu“, „Volio BiH“, „Krivo je more“, „Brijuni“, „99%“, te naklon KUD Idijotima u sjajnoj „Sjećam se“ složeni su u jedan od najvećih dugosvirajućih materijala ovih prostora, album koji će (vjerojatno) i za stotinu godina biti aktualan.

Foto: Goran Lizdek

Wild Wild East“ originalno je objavljen 2011. godine za američku diskografsku kuću Koolarrow Records iza koje stoji Bill Gould iz Faith No Morea, i bio je prvo Dubiozino internacionalno izdanje. Autentičan, satiričan i političan WWE iznenadio je strane medije koji su se po prvi put susreli s Dubiozinim miksom žanrova i atomskom energijom.

Svemu je pomogao i jedan od najvećih hitova njihove karijere – fantastična „U.S.A.“ koja je samo na Spotifyju preslušana više od 6 milijuna puta, a korištena je i u najavi posljednje sezone serijala „What We Do In The Shadows“, kao i „Euro Song“, javna skrivena želja benda predstavlja BiH na ovom prestižnom natjecanju.

Davne 2011. godine napisali smo pjesmu Euro Song na albumu WWE. Od tada traje nas nedosanjani san o nastupu na Evroviziji. Kako sad stvari stoje, prije ce Dubioza Kolektiv nastupiti na Eurosongu, nego BiH reprezentacija na Euru 2024.“

Foto: Goran Lizdek & Edvin Kalic

Wild Wild East“ i „Apsurdistan“ dostupni su od danas na Menartovom web shopu. Sljedeća Dubiozina izdanja stižu u nadolazećim mjesecima!

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll