Baba Yaga (Jinx/TBF) “Alergija” na kraj leta

Rockomotiva
28.09.2023.

Baba Yaga novi je projekt na hrvatskoj muzičkoj sceni koji je spojio popularne hrvatske umetnike, Jadranku Ivaniš Yayu iz grupe Jinx i Sašu Antića iz The Beat Fleet (TBF).

Tekst & foto: press

Nakon prvog zaraznog singla “Baterije“, uzbudljiva Baba Yaga donosi drugi singl “Alergija” pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear. Sezona alergija mnogima kvari zadnje dane ovog sunčanog i ugodnog leta, a Baba Yaga inteligentnim i duhovitim stihovima ublažava ovaj mnogima iritantan period s dozom domišljatosti i humora tekstopisca pesme, originalnog Saše Antića. Satiričan tekst je igra rečima koja tradicionalne alergije povezuje s ‘alergijama’ koje su nuspojava sveta i društva u kojemu živimo.

Pjesma ‘Alergija’ je alegorija o pojedincu u društvu, čovjek osjetljiv i unesrećen je uronjen u invazivno okruženje i urođeni otpor prema svemu povezuje sve nevidljive, govori Antić o novom singlu.

U muzici se kriju brojni slojevi dajući pesmi dubinu i složenost, što njeno slušanje čini jedinstvenim i očaravajućim iskustvom. Orkestralni zvuci violina pesmi pridonose osećaj snažnosti i napetosti dok spoj urbane melodije s elementima tradicionalne muzike, donosi svežinu.

Tagovi: , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll