Barcelona Gipsy balKan Orchestra ovoga ljeta u Puli i Dubrovniku

Rockomotiva
26.06.2023.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra, jedan od najutjecajnijih predstavnika tradicijske glazbe u Europi, uskoro se vraćaju u Hrvatsku. Nakon sjajnog koncerta u prepunoj zagrebačkoj Tvornici kulture, Barcelona Gipsy balKan Orchestra ovoga ljeta stižu na morsku obalu. Najavili su koncerte 7. kolovoza u pulskom Kaštelu te 10. kolovoza u dubrovačkom Ljetnom kinu Slavica. Ulaznice za oba koncerta možete nabaviti u sustavu Entrio.

Tekst & foto: press

Barcelona Gipsy balKan Orchestra već su odavno postali miljenici hrvatske publike, a da je tome zaista tako dokazuju prepune dvorane i neopisiva energija na njihovim koncertima. Nedavno su se na zagrebačkom koncertu čak triput vraćali na bis, a uskoro će istu tu energiju osjetiti publika u Puli i Dubrovniku.

Sicilijanska pjevačica Margherita Abita donijela je novu energiju u bend u studenome 2019. godine, a ove godine su proslavili i desetu obljetnicu svoga djelovanja. Njihov dugoočekivani, sedmi studijski album svjetlo dana će ugledati u jesen 2023., a nove pjesme predstavit će na narednim koncertima na našoj obali.

Margherita Abita (vokal, Italija), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija), Albert Enkaminanko (udaraljke, Španjolska), Julien Chanal (gitara, Francuska), Xavi Pendon (klarinet, Španjolska), Oleksandr Sora (violina, Ukrajina), Pere Nolasc Turu (violina, Španjolska) i Fernando Salinas (harmonika, Španjolska) čine Barcelona Gipsy balKan Orchestra.

Tagovi: , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll