Bijelo Dugme snima novi album

Rockomotiva
14.05.2024.

Nakon sarajevskog koncerta Bijelog Dugmeta kojim su započeli turneju “Doživjeti stotu”, Alen Islamović je ekskluzivno u podkastu “Soundtrack vremena” (deo produkcijske kuće Balkast) Amira Misirlića najavio da grupa sprema i novi studijski materijal.

Tekst: press

Foto: Balkast

Trebali bi raditi novu ploču, ali gramofonsku ploču. Neće biti izdanja CD-a, klasična gramofonska ploča. Prodavat će se online, znat će se kad šta i kako, kazao je Alen.

Bijelo Dugme snima novi album. Bili smo fascinirani Alenovom predanošću i dolasku u studio “Soundtracka vremena” nepuni dan nakon koncerta na kojem je ostavio dušu za publiku, ali da ćemo prvi saznati ovako dobre vijesti, objavio je Amir na svojoj stranici.

Legendarni sastav Bijelo Dugme nakon toliko godina radi na novom muzičkom iznenađenju za sve nas. Velikih 50 godina postojanja, početak turneje u Sarajevu i na to sve razgovor Alena Islamovića sa Amirom Misirlićem, domaćinom podkasta. Čitav razgovor će biti dostupan ove nedelje, 19.5. od 20:00 na Balkast Youtube kanalu i balkast.com platformi.

Alen je pojasnio i šta publika može da očekuje:

Bit će to rock ploča, ova će postava raditi. Bit će jedno veliko osvježenje ono u šta će se upustiti Bijelo dugme i ne smijem više ništa reći.

Turneja pod nazivom “Doživjeti stotu” počela je upravo u glavnom gradu BiH, gde je i osnovan bend 1974. godine, koji je ubrzo postao najpopularniji sastav bivše Jugoslavije. Povod je obeležavanje 50. godišnjice od osnivanja benda, a Goran Bregović je odlučio okupiti Alena Islamovića i Mladena Vojičića Tifu kao vokale te Điđija Jankelića na bubnjevima i Zorana Redžića na basu.

Brojne generacije uživale su u bezvremenskim hitovima kao što su: “Ružica si bila“, “Đurđevdan“, “Za Esmu“, “Evo, zakleću se“, “Ako ima Boga“, “Hajdemo u planine“, “Padaju zvijezde“, “Ne spavaj mala moja muzika dok svira“, “Napile se ulice“, “A i ti me iznevjeri“, “Da te bogdo ne volim” i drugim.

Tagovi: , , , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll