Crno Sunce objavilo album ‘Ton 618’ i video singl ‘Autsajder’

Rockomotiva
08.04.2024.

Drugi studijski album izuzetne kraljevačke metal atrakcije Crno SunceTon 618‘ sniman je u periodu od 2019. do 2023. u matičnom gradu i Kragujevcu. Producent albuma je bio čuveni Ivan Ilić – Ćili koji je značajno uticao na to da album zazvuči ovako kako je grupa zamislila.

Tekst & foto: promo

Album ‘Ton 618‘ je sastavljen od šest pesama, a njihove teme su, kao i na prethodnom albumu, borba sa svakodnevnim životom i posledice koje ta borba ostavlja na samog čoveka. Zvuk je veoma agresivan, a vokali su, iako brutalni i jaki, dali melodiju koja ulazi u uši.

Fokus je bio da se materijal uradi instrumentalno što kompleksnije, a da se zadržimo u okviru stila koji je postavljen sa prethodnim albumom. Dugo smo radili album bez pevača, pa nam je to nekako i prirodno došlo, instrumentalno je mnogo bogatiji i pun sitnih detalja koji se otkrivaju tek na drugo ili treće slušanje, objašnjavaju kompleksnost svog novog dela članovi grupe.

Naziv albuma ‘Ton 618‘ je došao od toga, pošto je sam naziv benda Crno Sunce u stvari crna rupa, da je to najveći poznati klaster crnih rupa u svemiru. Svaka pesma je stoga jedna crna rupa koja vas uvlači u svoj svet polako i neprimetno.

Za prvi video singl sa izdanja odabrana je tema ‘Autsajder‘ jer predstavlja suštinsku priču o bendu, o svim poteškoćama koje imaju u očima najbliže okoline i drugih ljudi sa scene, koji su pokušavali da ih omalovaže i gurnu u stranu. Osnovu spota je uradio umetnik sa Tajlanda, međutim Darko Sojević je izdvojio samo glavnu priču iz celog materijala (nekoliko kadrova sa glumicom) i preuredio ceo spot da reflektuje više muziku i poruku koju pokušavaju da pošalju ovom pesmom.

Crno Sunce počelo je sa radom 2015. godine i tokom nekoliko godina pravljenja pesama i kompletiranja postave 2018. je snimljen prvi album pod nazivom “Iza horizonta događaja“. Momentalno je bio prihvaćen u metal i hard core krugovima i čak ušao u uži izbor za metal album 2018. godine. Odmah nakon izdavanja debi albuma bend je krenuo da radi na ovom materijalu, međutim promene u postavi i velika epidemija koja je pogodila ceo svet je usporila rad i snimanje na studijskom nastavku. Višak vremena koji se tada pojavio je uticao na to da se nove pesme isklešu do najsitnijih detalja.

Album je objavljen, kao i prvi, za najstariju srpsku nezavisnu izdavačku kuću Take it or leave it Records i može se poslušati i kupiti na svim relevantnim digitalnim platformama.

Tagovi: , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll