Darko Rundek objavio novu verziju pesme ‘Don Juan’

Rockomotiva
13.03.2024.

Rundek Cargo Trio objavio je 2015. godine svoj drugi studijski album pod nazivom „Mostovi“ (Menart). Album koji je nahvalila publika i struka, u to vreme, našao se na gotovo svim top listama najboljih domaćih i regionalnih izdanja.

Tekst & foto: press

Trio je te godine, prvi put predstavio album na rasprodatom koncertu u Tvornici kulture nakon čega je usledio niz nastupa širom regiona.

Upravo je pesma „Don Juan“ bila najavni singl novog albuma. Devet godina posle, Darko Rundek, pesmi dodeljuje novo ruho i predstavlja je u nešto drugačijem aranžmanu.

 

Pesma “Don Juan” je izvorno nastala kao song za istoimenu plesnu predstavu u produkciji Bitef teatra i u koreografiji Maše Kolar, na originalnu muziku Rundek Cargo Trija uživo. Isabel, Duco i ja smo osetili da je pesma lepa i intrigantna i izvan konteksta predstave pa smo je snimili i objavili na albumu Mostovi, 2015. Sa ovom vremenskom distancom učinilo mi se da “Don Juanu” treba nova verzija sa malo manje teatralnosti u vokalu i sa malo pitkijim aranžmanom. Nadam se da će vas dotaći. Možda zavesti? – rekao je Rundek.

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll