Datumar: Partibrejkersi se oglasili po drugi put

Rockomotiva
02.09.2024.

Izdavačka kuća Jugodisk je, na današnji dan 1988. godine, objavila drugi studijski album beogradske rock grupe Partibrejkers.

Priredio: Robert Čajsa

Gitarist Nebojša Antonijević je kraće vrijeme nastupao s grupom Plaćenici, nakon čega se Partibrejkers reformirao u novoj postavi u kojoj su nastupili bivši bubnjar Plaćenika Vlada Funtek i bivši bass gitarist grupe Radost Evropa, Dime Todorov – Mune.

Materijal za drugi studijski album grupa je snimala u lipnju prethodne godine, u studiju Barbaro na Bukovcu. Snimke su poslane PGP-RTB-u i Jugotonu, no oni ih nisu htjeli objaviti.

Band je u međuvremenu organizirao dva humanitarna koncerta u Lotos baru, kupivši šesnaest torti za djecu Doma za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

U svibnju 1988. Funtek napušta band, a na njegovo mjesto prvo dolazi Marko Milivojević, a zatim bivši član grupe Potop, Igor Borojević.

U rujnu 1988. godine izlazi drugi album grupe, koji je sniman pod radnim naslovom ‘Kobila i pastuv preljubnik‘. No, Goran Dimić, koji je dizajnirao naslovnicu albuma, namjerno nije stavio naslov albuma na naslovnicu.

Partibrejkers II” predstavio je istaknute pjesme ‘Prsten’, ‘Mesečeva kći’, ‘Pet ispod nule‘ i ‘Put za jug’. U pjesmi ‘Nema cure’, glavni vokal je otpjevao Anton. U isto vrijeme, MTV je napravio kratku reportažu o radu grupe.

Još jedan klasik jugoslavenskog R’n’R-a.

Tagovi: , , , , ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll