Datumar: TBF servirao ‘Uskladimo toplomjere’

Rockomotiva
15.07.2024.

Menart je, na današnji dan 2000. godine objavio drugi album splitske hip hop grupe TBF “Uskladimo toplomjere”.

Priredio: Robert Čajsa
Foto: press

Ovog istog dana zakazali su koncert u svom gradu, u kinu Bačvice, i promovirajući album čiji naslovni cover čini samo crveni križ na bijeloj podlozi, publici su priredili iznenađenje koje ih je u početku potpuno zbunilo. Naime, članove grupe je sve do scene dovezlo vozilo hitne pomoći, pa su gledatelji pomislili da se zbog neke nesreće koncert otkazuje.

Album sa ukupno 14 novih songova prepoznatljivog rukopisa, koji odlikuju kritički komentari zbivanja u društvu, jednim dijelom kroz šaljive priče, snimljen je s producentom koji se potpisao pseudonimom “Kreten Bija Kreten Osta”. Riječ je o Draganu Lukiću, splitskom autoru, klavijaturisti i producentu. On je ranije surađivao s grupom Daleka obala, a kasnije će započeti i svoju solističku karijeru, no u ovo je vrijeme bio novi stalni član TBF-a.

Aleksandar Saša Antić je ponovo autor stihova, dok su muziku zajedno radili Antić, Dragan Lukić, Luka Barbić i Mladen Badovinac.

U hit pjesmi ‘Genije‘, semplirana je, u disco ritmu, poznata pjesma Josipe LisacTi si genije‘ (kao i muzika iz filma Nacionalna Klasa), a među uspješnijima bile su još ‘Obračun kod Hakikija‘, ‘Život je lijep‘ i ‘Odjeb je lansiran‘.

Za album “Uskladimo toplomjere”, TBF su naredne godine osvojili pet trofeja tadašnje hrvatske rock nagrade “Crni Mačak”.

Kultni album “Bitanga i princeza” Bijelog dugmeta prispeo na digitalne platforme

Tagovi: ,

Vesti

© Copyright 2015 - 2024 Rockomotiva webzine, Sva prava zadržana | Izrada web sajta: ATEC Technologies
Scroll